Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava – East Impact: Dečki s istoka očekuju vas sutra u Saxu

12.11.2014. Patricia Pajk
Foto: East Impact

Foto: East Impact

Ovaj četvrtak, 13. studenog, svi ljubitelji hip hopa pozvani su u zagrebački klub Sax gdje će ih dočekati skupina hip hop crew-ova s istočnog dijela Zagreba, točnije od Kvatrića do Dubrave, a s njima su zagarantirani old school hip hop zvuk i sirove rime. Ulaz je od 21.00h, a nastupi počinju veoma rano (oko 22.00h) jer se klub zatvara već oko 01.00 u noći, naravno iz tog razloga smo i organizirali after party u Mastersu. Upad je 20kn, ali je upad preko popisa FREE – za popis se samo treba javit u inbox na “Krv Istoka RTC”, “40 Industry” ili “Dregermajster Crew” facebook stranice.

RTC je hip hop grupa iz Retkovca koju predstavljaju Lucid Sensei, Skoja i C-dog dok Krv Istoka čine dečki iz Poljanica, Fakin i Razbu. Suradnju su započeli prije godinu dana u zajedničkom studiju, te ove godine zajedno objavili prvi album pod nazivom “Klošarska Narav”.

40Industry je hip-hop kolektiv iz Dubrave koji djeluje još od 2004. godine. Iza sebe imaju nebrojeno nastupa i koncerata, te 5 albuma i 5 video projekata.
Članovi su redom:
DJ/Producer: BeroZmay
MCs: Bolest, Bendicod, Lobje, Pendrek, Šole
Graffiti: 40crew

DPS je podgrupa Dregermajster klike, punim nazivom – Dreger Puhachka Sekcija. Čine ga Kali i Tibor uz potporu DJ Noleta i još par rep glava. Iako svaki od njih zasebno djeluje već duži niz godina, zajedno su izbacili EP projekt “Dim i to” u suradnji s lokalnim zagrebačkim producentima.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Komentari