Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Scenarist serije “The Young Pope” gostuje na 14. ZFF-u

25.10.2016. Ziher.hrFoto: ZFF/Press

U danima kada su oči filmske i televizijske scene uprte u novu HBO-ovu seriju Mladi papa (The Young Pope) čiji se početak emitiranja s nestrpljenjem očekuje već više od godinu dana, Zagreb Film Festival u suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) najavljuje dolazak jednoga od scenarista ove serije, Tonyja Grisonija. Ovaj hvaljeni britanski autor široj je javnosti najpoznatiji kao koscenarist nekolicine filmova slavnog montipajtonovca Terryja Gilliama, među kojima je i kultni Strah i prezir u Las Vegasu.

Tijekom svog zagrebačkog boravka Grisoni će u subotu, 19. studenog u 15 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni (Frankopanska 22) održati masterclass predavanje u sklopu Industrije, paralelnog programa Zagreb Film Festivala koji okuplja edukativne i radioničke sadržaje. Sa zagrebačkom će publikom ovaj nagrađivani filmaš podijeliti iskustva iz svoje četvrt desetljeća duge profesionalne karijere, s posebnim naglaskom na scenarističke angažmane u polju televizijske produkcije – na britanskoj noir seriji Red Riding, seriji Southcliffe nagrađenoj priznanjem BAFTA-e za najboljeg glumca i nominiranoj za nagradu iste akademije u još tri kategorije, te na svom posljednjem velikom TV projektu, već spomenutoj seriji Mladi papa.

the young pope

Foto: ZFF Press/ “The Young Pope”, Photo by Gianni Fiorito

Nastala u produkciji američkog kanala HBO, britanskog Skyja i francuskog Canala Plus, ova kontroverzna serija govori o fiktivnom američkom kardinalu Lennyju Belardu koji postaje papa Pio XVIII. Raznim porocima odanog, ali konzervativno orijentiranog papu tumači Jude Law, a dio impresivne glumačke ekipe čini i Diane Keaton. Režiju potpisuje talijanski oskarovac Paolo Sorrentino, a na scenariju su uz Grisonija radili i Umberto Contarello, česti Sorrentinov suradnik i koscenarist Velike ljepote te Stefano Rulli. Serija se emitira u Italiji i Njemačkoj od 21. listopada, u Francuskoj od 24. listopada, britanska premijera zakazana je za 27. listopada, a hrvatski će gledatelji seriju moći pratiti od 28. listopada.

Zanimljivo je i da će program ovogodišnje Industrije, između ostaloga, uključiti i razgovor s predstavnicima HBO-a, izvršnim producentom za razvoj dramskog programa HBO Europe, Steveom Matthewsom, te kreativnim direktorom mađarskog HBO-a, Gaborom Krieglerom. U razgovoru koji će u četvrtak, 17. studenog u 16 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni moderirati hrvatska scenaristica Jasmina Kallay, dvojica će HBO-ovih predstavnika otkriti koju vrstu TV serije planiraju razviti i producirati u sklopu kanala HBO Adria.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari