Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Vizart

Scenografija odluke: Fotografski projekt Ivice Ivčevića u Živom ateljeu DK

24.06.2017. Jelena KovačevFoto: Facebook/ Ivica Ivčević: Scenografija odluke

Scenografija odluke izložba je Ivice Ivčevića koja se 26. lipnja u 19 sati otvara u Živom ateljeu DK. Radi se o fotografskom projektu autora iz serije Scenografija, višeslojnom eksperimentu promatranja vlastite egzistencije i medija koji ga prenosi – fotografije. Simbolični radovi s određenom nepristupačnošću prema promatraču prikazuju internalizirani proces preispitivanja i suočavanja sa samim sobom, dovedene do krajnjih granica ogoljivanja.

Osobna suočavanja vizualno su razjašnjena u dvojakom stanju, u jednom pogledu postoji element prikazivanja ogoljenog tijela i duha kao svojevrsnog zadnjeg stanja iskrenosti, no s druge strane, vidljiva je i nesigurnost, ranjivost i potraga za smislom.

Autor koristi scenografije prostora i distorzije u kojima se autor suočava sam sa sobom, kao i nestajanje iza predmeta i u kutovima soba kako bi iskazao refleksije bijega i nejasne slike sebe.

Prostori stana prikazani na radovima, iako kulisni, također nose simbolične poruke. Oni su glavno mjesto suočavanja u kojem se postupno odvija proces bez jasne krajnje poruke. Svi životni prostori stana obuhvaćeni su kao fiksne i pomalo hermetične točke u vremenu unutar kojih se događaju ili ne događaju promjene.

Radovi unose iskrenost u prikazivanju vlastitih previranja – ne postoje krajnosti u emocionalnim stanjima, ali se prikazuju izgubljene crte koje ukazuju na kompleksnost ljudskog duha i često nesiguran put prema razjašnjenju.

 (iz teksta Ana-Marije Petričević)

Komentari