Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Film

Scorsese najavio sljedeći projekt: Snimanje dugo odgađanog filma Silence!

20.04.2013. Ivana Belošević
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Još od 1991., Martin Scorsese govori kako želi snimiti film Silence, prema istoimenom romanu japanskog književnika, Shusakua Endoa. Iako je već tada znao kako želi da u njemu glume Benicio Del Toro, Daniel Day – Lewis i Gael Garcia Bernal, uvijek se nešto uspjelo naći na putu. Tako je odgođeno snimanje koje je trebalo započeti 2007. godine, nakon toga je u zimu 2011. Silence najavljen kao projekt nakon Huga, ali se Scorsese ipak odlučio za The Wolf of Wall Street. Sada, nakon što je Wolf završen, izgleda da je napokon došao red na dugo odgađani Silence, a Emmet Furla / Films, već je rezerviran kao financijska potpora.

Radnja romana smještena je u 17. stoljeće, a vrti se oko Isusovaca koji riskiraju živote širenjem kršćanstva u Japanu. Kada jedan od misionara,  Fr. Cristóvão Ferreira, izgubi vjeru u svoj poziv, za njim dolazi mladi portugalski redovnik, Sebastião Rodrigues, ne bi li iz prve ruke vidio što se događa. Skupa sa svojim kolegom, otkriva kulturu u kojoj se kršćani progone zbog svojih uvjerenja. Naslov knjige odnosi se na Božju šutnju tijekom takvih vremena.

 Silence bi se trebao početi snimati 2014. u Taiwanu.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Komentari