Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Zvijezda dokumentarca “Searching for Sugar Man” nastavlja turneju

20.01.2013. Ida Bencun

rodriguez1

Sixto Díaz Rodríguez, zvijezda dokumentarca nominiranoga za nagradu Oscar, nastavlja svoju turneju. Svirat će i u Glastonburyju te u Royal Albert Hallu. Prema Billboardu, ovaj sedamdesetogodišnji kultni glazbenik nastupat će i na Coachella i Primavera festivalima ovo ljeto. Rodriguez nije odbacio ni mogućnost nastavka nastupanja nakon ljeta.

Searching for Sugar Man slijedi priču izgubljenog umjetnika Rodrigueza iz Detroita, koji je relativno nepoznat u SAD-u, postao velika zvijezda u Južnoj Africi i Australiji. Naime, kružile su priče kako je preminuo, što nije istina. Film je na Sundance film festivalu 2012. dobio nagradu Special Jury Prize te Audience Award za najbolji međunarodni dokumentarni film. Nominiran je za Oscara i nagradu BAFTA-e.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Komentari