Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Seasplash Platforma u Puli: Besplatni koncerti, showcase, hip-hop i skate natjecanja

13.12.2014. Ziher.hr
Foto: Seasplash Platforma

Foto: Seasplash Platforma

Već osmu godinu zaredom u Puli će se održati manifestacija pod imenom Seaplash platform. Ovo glazbeno događanje stanovnicima Pule i Istre jednostavno ne dozvoljava da utonu u zimski san. Osma Seasplash platforma održat će se od 13. do 31.12. na četiri lokacije u samom centru Pule, u organizaciji Seasplash festivala i Grada Pule.

Od skate, breakdance i hip-hop natjecanja, DJ radionica, Showcasea za mlade i neafirmirane DJ-e i izvođače u Titovom parku, poznatom okupljalištu pulske mladeži pa sve do velikog dočeka Nove godine na tri pozornice, premijerno na tvrđavi Kaštel, povrh samog centra grada. Ono što će Puležane i njihove goste razveseliti je i činjenica da su svi programi potpuno besplatni.

Seaplash platforma otvorit će se 13.12. u Ciscuttijevoj ulicigdje će seprvi puta u Puli održati skate natjecanje i to uz glazbenu potporu Teddy Leea i Kool Sa. Nešto prije toga, od 12 do 14 sati, svi zainteresirani za DJ-ing mogu se iskušati na gramofonima uz vodstvo DJ Venoma.

Showcase, mjesečni program začet pod kapom udruge Seasplash koji je zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-e i izvođače, i ove godine tradicionalni je dio Platforme. U poznatom okupljalištu pulske mladeži, Titovom parku, 24.12. nastupit će aktivni pulski crewovi iz reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d’n’b svijeta – Pulap reggae station, Exotic times i Arboretum kolektiv.

Foto: Seasplash Platforma

Foto: Seasplash Platforma

Na polovici 8. Seasplash platforme, u petak 26.12., održava se koncert koji će udovoljiti ljubiteljima gitarskih riffova i pogo inačice plesnog zagrijavanja. Na mjesto zločina, na pulski Kaštel, nakon dvije godine vraćaju se domaćini Fakofbolan i to u sklopu koncertne turneje četvrtog albuma “…ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…”.

Uz njih pulski gosti su duhoviti i poletni Novosađani Atheist rap čiji pankerski korijeni sežu u daleke, 80-te godine. Lagani indie ton koncertu dat će zvuk perspektivnog riječkog benda Jonathan, koji su nedavno objavili hvaljeni prvi album, a tu je i novopridruženi član kućne etikete PDV, Stonebride s upravo objavljenim albumom “Heavy Envelope”.

Kao i svih ovih godina, Seasplash platforma opravdava svoj naziv i služi mladim neafirmiranim glazbenicima da pronađu svoj put do publike. Ove godine priliku su dobila tri benda, svi redom iz Istre i svi redom pankeri. Radi se u Dental Damu i Fonjaturi iz Pule te The Bills iz Rovinja.

Mali odmor prije dočeka Nove godine bit će C.U.B.E – drugo po redu breakdance i hip-hop natjecanje u organizaciji Seasplash platforme i ABOriginal Crewa koje će se održati 29.12. u Sportskom centru Pattinaggio.

Veliki doček Nove godine zatvara cijelu manifestaciju te uz Slurp!, Seasplash i Marsroom floor i više od 15 izvođača donosi finu mješavinu techno, house, dub i trance ritmova za sam početak 2015. godine. NYE party će se održati povrh samog grada Pule, točnije na Kaštelu, a u slučaju lošeg vremena događaj se seli u Zerostrasse.

Novi val techno energije donijet će glavni gost na Slurp! flooru, londonski DJ i producent Dax J, jedan od najznačajnijih novih techno imena proizašlih iz jungle i drum’n’bass scene.
Još dok je bio u školi, sa samo 15 godina, Dax J puštao je glazbu na londonskim piratskim radijima.

Warrior Charge Sound System, glavni gost Seasplash floora je talijanski DUB soundsystem, nastao 2006. godine, a vuče korijene iz anarho-punka i D.I.Y. nezavisne scene. Dosad je dijelio stage s legendarnim izvođačima kao što su Jah Shaka, Zion Train, Aba Shanti, Channel One, The Disciples, Inner Terrestrials, Weeding Dub, Vibronics i drugi.

Dva glavna gosta na Marsroom flooru dolaze s talijanske trance, atmospheric i   psychedelic etikete Blacklite Records, a oni su Giorgio IV i Kimik Yiu. Oni kao i ostatak line-upa na ovom flooru će biti zaduženi za dobru dozu trancea.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari