Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Seasplash Platforma u Puli: Besplatni koncerti, showcase, hip-hop i skate natjecanja

13.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Seasplash Platforma

Foto: Seasplash Platforma

Već osmu godinu zaredom u Puli će se održati manifestacija pod imenom Seaplash platform. Ovo glazbeno događanje stanovnicima Pule i Istre jednostavno ne dozvoljava da utonu u zimski san. Osma Seasplash platforma održat će se od 13. do 31.12. na četiri lokacije u samom centru Pule, u organizaciji Seasplash festivala i Grada Pule.

Od skate, breakdance i hip-hop natjecanja, DJ radionica, Showcasea za mlade i neafirmirane DJ-e i izvođače u Titovom parku, poznatom okupljalištu pulske mladeži pa sve do velikog dočeka Nove godine na tri pozornice, premijerno na tvrđavi Kaštel, povrh samog centra grada. Ono što će Puležane i njihove goste razveseliti je i činjenica da su svi programi potpuno besplatni.

Seaplash platforma otvorit će se 13.12. u Ciscuttijevoj ulicigdje će seprvi puta u Puli održati skate natjecanje i to uz glazbenu potporu Teddy Leea i Kool Sa. Nešto prije toga, od 12 do 14 sati, svi zainteresirani za DJ-ing mogu se iskušati na gramofonima uz vodstvo DJ Venoma.

Showcase, mjesečni program začet pod kapom udruge Seasplash koji je zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-e i izvođače, i ove godine tradicionalni je dio Platforme. U poznatom okupljalištu pulske mladeži, Titovom parku, 24.12. nastupit će aktivni pulski crewovi iz reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d’n’b svijeta – Pulap reggae station, Exotic times i Arboretum kolektiv.

Foto: Seasplash Platforma

Foto: Seasplash Platforma

Na polovici 8. Seasplash platforme, u petak 26.12., održava se koncert koji će udovoljiti ljubiteljima gitarskih riffova i pogo inačice plesnog zagrijavanja. Na mjesto zločina, na pulski Kaštel, nakon dvije godine vraćaju se domaćini Fakofbolan i to u sklopu koncertne turneje četvrtog albuma “…ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…”.

Uz njih pulski gosti su duhoviti i poletni Novosađani Atheist rap čiji pankerski korijeni sežu u daleke, 80-te godine. Lagani indie ton koncertu dat će zvuk perspektivnog riječkog benda Jonathan, koji su nedavno objavili hvaljeni prvi album, a tu je i novopridruženi član kućne etikete PDV, Stonebride s upravo objavljenim albumom “Heavy Envelope”.

Kao i svih ovih godina, Seasplash platforma opravdava svoj naziv i služi mladim neafirmiranim glazbenicima da pronađu svoj put do publike. Ove godine priliku su dobila tri benda, svi redom iz Istre i svi redom pankeri. Radi se u Dental Damu i Fonjaturi iz Pule te The Bills iz Rovinja.

Mali odmor prije dočeka Nove godine bit će C.U.B.E – drugo po redu breakdance i hip-hop natjecanje u organizaciji Seasplash platforme i ABOriginal Crewa koje će se održati 29.12. u Sportskom centru Pattinaggio.

Veliki doček Nove godine zatvara cijelu manifestaciju te uz Slurp!, Seasplash i Marsroom floor i više od 15 izvođača donosi finu mješavinu techno, house, dub i trance ritmova za sam početak 2015. godine. NYE party će se održati povrh samog grada Pule, točnije na Kaštelu, a u slučaju lošeg vremena događaj se seli u Zerostrasse.

Novi val techno energije donijet će glavni gost na Slurp! flooru, londonski DJ i producent Dax J, jedan od najznačajnijih novih techno imena proizašlih iz jungle i drum’n’bass scene.
Još dok je bio u školi, sa samo 15 godina, Dax J puštao je glazbu na londonskim piratskim radijima.

Warrior Charge Sound System, glavni gost Seasplash floora je talijanski DUB soundsystem, nastao 2006. godine, a vuče korijene iz anarho-punka i D.I.Y. nezavisne scene. Dosad je dijelio stage s legendarnim izvođačima kao što su Jah Shaka, Zion Train, Aba Shanti, Channel One, The Disciples, Inner Terrestrials, Weeding Dub, Vibronics i drugi.

Dva glavna gosta na Marsroom flooru dolaze s talijanske trance, atmospheric i   psychedelic etikete Blacklite Records, a oni su Giorgio IV i Kimik Yiu. Oni kao i ostatak line-upa na ovom flooru će biti zaduženi za dobru dozu trancea.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Komentari