Istaknuto
24.04.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svake srijede izdvajamo najzanimljivije domaće i regionalne singlove, a na vama je da odaberete svog favorita. Bacite uho i na našu preporuku stranih noviteta.

22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

Glazba

Seven Mouldy Figs predgrupa Siddharti u Tvornici kulture

02.02.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/sevenmouldyfigs

Foto: facebook.com/sevenmouldyfigs

Alt-rock band  Seven Mouldy Figs nastupit će prije kultne slovenske grupe Siddharta na koncertu kojim slave 20 godina karijere u Tvornici kulture u petak 27. veljače.

Seven Mouldy Figs je alter-rock bend iz Zagreba koji broji tri članice – Laura M. (bas gitara), Laura N. (bubnjevi i back vokal) i Lucija (gitara i vokal). Bend je osnovan 2012. godine, a na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo eksperimentalnom smjeru uz miks raznolikih žanrova. Seven Mouldy Figs iza sebe ima dva EP-a, naziva “Anger Studies” i “Anger Management”, mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji i BiH te izvode samo autorske pjesme na engleskom jeziku. Trenutno rade na prvom albumu koji je najavljen singlom Sound 008 i koji će ugledati svjetlo dana do kraja ove godine.

Kultna slovenska industrial/rock mašina Siddharta nastupom u zagrebačkoj Tvornici kulture  proslavit će impresivnih 20 godina na sceni. Siddharta je osnovana 1995. Njihov prvi album “ID” 1999. je skočio na vrhove glazbenih ljestvica. Taj su uspjeh nadmašili 2001. s izlaskom albuma “Nord”, kojeg je premašio album “Rh” 2003., a s kojim je uslijedio i rasprodani koncert na Stadionu Bežigrad.

Zatim je uslijedio album “Petrolea” (2006.) popraćen izrazitim produkcijskim pristupom te je u prosincu 2009. izašao album “Saga”. To je njihov prvi album koji nije snimljen u Sloveniji već u Los Angelesu, dok je dvije godine kasnije šesti album “Vi” snimljen uživo na stadionu Stožice.

Među mnogobrojnim rekordima koje ova slovenska petorka drži zasigurno su nastup pred više od 30.000 ljudi na ljubljanskom stadionu Bežigrad 2003. godine. Dvije sezone kasnije odsvirali su maratonski petosatni koncert, a 2011. nakrcali više od 11.000 fanova na stadion Stožice. Na svom kontu imaju više od 30 glazbenih nagrada  i brojne suradnje, među kojima se posebno izdvajaju one sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije na koncertu na Križankama 2003. te rad s producentom Rossom Robinsonom na albumima “Saga” i “Vi”.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 80 kn.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari