Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Knjige

Tribina “SF u Booksi” na temu Tolkiena i fantasyja

05.07.2013. Marta Reljanović
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Ako još niste pobjegli od zagrebačkih vrućina na obalu, ili se nekim poslom nađete u Zagrebu sljedeći tjedan, sretna vijest je da još nisu utrnula sva zanimljiva događanja u metropoli. Tako će ljubitelji SF-a moći 9. srpnja u Booksi prisustvovati tribini SF u Booksi koju će voditi Aleksandar Žiljak.

U sklopu tribine gostovat će spisateljica, prevoditeljica i predavačica Petra Mrduljaš Doležal, a povod gostovanju je njezina knjiga Prstenovi koji se šire, podnaslova Junačka potraga u djelima J.R.R.Tolkiena. Knjiga se bavi prvenstveno Tolkienovim najpoznatijim djelima – trilogijom Gospodar prstenova i Hobitom, a u manjoj mjeri ostalim djelima o Međuzemlju.

Aleksandar Žiljak, njegova gošća i svi sudionici tribine upustit će se u razgovor o Tolkienu, njegovom utjecaju na fantasy i o tom žanru općenito od 19 sati u prostorijama Bookse (Martićeva 14d ).

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari