Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

Glazba

Siddharta u Tvornici kulture slavi 20 godina na sceni

16.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Siddharta

Foto: Siddharta

Kultna slovenska industrial/rock mašina Siddharta nastupit će u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kuture u petak 27. veljače zaokruživši time impresivnih 20 godina na sceni.

Siddharta je osnovana 1995. godine. Njihov prvi album “ID” odmah je skočio na vrhove glazbenih ljestvica 1999. Taj uspjeh nadmašili su 2001. s izlaskom albuma “Nord”, kojeg je premašio album “Rh-” 2003, a s kojim je uslijedio i rasprodani koncert na stadionu Bežigrad. Sljedeća dva albuma bila su “Petrolea” (2006) i “Saga” u prosincu 2009., prvi njihov album koji nije snimljen u Sloveniji već u Los Angelesu. Šestom albumu “Vi” snimljen je uživo s publikom na stadionu Stožice.

Među mnogobrojnim rekordima koje ova slovenska petorka drži zasigurno su nastup pred više od 30.000 ljudi na ljubljanskom stadionu Bežigrad 2003. godine. Na svom kontu imaju više od 30 glazbenih nagrada (izvođač godine, album i spot godine, platinaste i dijamantne tiraže, najbolji omoti) te brojne suradnje među kojima se posebno izdvajaju one sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije na koncertu na Križankama 2003.

Uz šest studiskih albuma Siddharta je objavila i gomilu EP-a, remiks album “Silikon Delta” (na kojem ih remiksiraju izvođači poput Laibacha, Umeka, Random Logica i drugih), akustični “Izštekani” i nekoliko live izdanja. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 80 kn.

(Visited 80 times, 1 visits today)

Komentari