Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Siddharta u Tvornici kulture slavi 20 godina na sceni

16.12.2014. Ziher.hr
Foto: Siddharta

Foto: Siddharta

Kultna slovenska industrial/rock mašina Siddharta nastupit će u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kuture u petak 27. veljače zaokruživši time impresivnih 20 godina na sceni.

Siddharta je osnovana 1995. godine. Njihov prvi album “ID” odmah je skočio na vrhove glazbenih ljestvica 1999. Taj uspjeh nadmašili su 2001. s izlaskom albuma “Nord”, kojeg je premašio album “Rh-” 2003, a s kojim je uslijedio i rasprodani koncert na stadionu Bežigrad. Sljedeća dva albuma bila su “Petrolea” (2006) i “Saga” u prosincu 2009., prvi njihov album koji nije snimljen u Sloveniji već u Los Angelesu. Šestom albumu “Vi” snimljen je uživo s publikom na stadionu Stožice.

Među mnogobrojnim rekordima koje ova slovenska petorka drži zasigurno su nastup pred više od 30.000 ljudi na ljubljanskom stadionu Bežigrad 2003. godine. Na svom kontu imaju više od 30 glazbenih nagrada (izvođač godine, album i spot godine, platinaste i dijamantne tiraže, najbolji omoti) te brojne suradnje među kojima se posebno izdvajaju one sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije na koncertu na Križankama 2003.

Uz šest studiskih albuma Siddharta je objavila i gomilu EP-a, remiks album “Silikon Delta” (na kojem ih remiksiraju izvođači poput Laibacha, Umeka, Random Logica i drugih), akustični “Izštekani” i nekoliko live izdanja. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 80 kn.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari