Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Siječanj, mjesec novih izložbi i kulturnih događanja

15.01.2016. Jelena KovačevFoto: Facebook/Galerija SC
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nova godina počinje eksplozijom entuzijazma, novih planova i projekata. Još traje pozitivna atmosfera slavlja i u skladu s njom otvaraju se zanimljive izložbe u galerijama i muzejima. Dok čekamo Giacomettija da se pojavi u Umjetničkom paviljonu u rujnu, već sad postoji prilika za istraživanje djela domaćih i stranih umjetnika.

Marina Bauer: Sam/a sa sobom u  galeriji SC 

Kiparica Marina Bauer oduvijek fascinira dodir i interakcija posjetitelja s njezinim djelima. U prostoru galerije postavljeno je šest kabina koje u svojoj nutrini sakrivaju nešto što svatko mora sam otkriti ulazeći u prostor. Ono što ćemo doživjeti očima i dodirom zanima i autoricu koja će zajedno s psihologinjom Ivom Šverko u grupnim razgovorima s posjetiteljima istraživati njihove doživljaje i shvaćanje izložbe. Moguće je prijaviti se na mailove (ksenija.baronic@sczg.hr, marinabau@yahoo.com) za sudjelovanje u tom projektu.

Foto: Facebook/Galerija Remek-djela

Foto: Facebook/Galerija Remek-djela

Galerija Remek-djela u Centru Cvjetni

Od Bukovca do Dolića” naziv je izložbe koja je otvorena od 20. do 30. siječnja. Radi se o skupnoj izložbi iz fundusa Galerije Remek-djela, kojom se želi pokazati bogatstvo i raznovrsnost likovne scene koju fundus posjeduje.

Foto: Facebook/Galerija Matica hrvatska

Foto: Facebook/Galerija Matica hrvatska

Gorana Težak-  Nema zemlje za… 2. dio

U Galeriji Matice hrvatske sinoć se otvorila izložba mlade akademske slikarice. Nastavak rada iz 2013. godine naziva “Nema zemlje za…” u kojima se osvrće na aktualnu hrvatsku društveno- političku stiuaciju u kojima nudi proširenu verziju svojih promišljanja o društvu u kojem živimo. Okreće se problemima migracije i tranzicije, u smislu nužnog mijenjanja socijalno- kulturne slike društava kojima pripadamo.

Foto: Facebook/Atelijer Meštrović, Zagreb

Foto: Facebook/Atelijer Meštrović, Zagreb

Skulptura i nagost- tjelesnost i erotika u djelima Ivana Meštrovića

U Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 26. siječnja otvorit će se izložba koja prikazuje Meštrovića u svjetlu tjelesnosti i erotike. Izložit će se četrdesetak skulptura u gipsu, kamenu i bronci te tridesetak crteža.

U Gliptoteci se također, od 19. siječnja, otvara izložba Borisa Bućana: “Što slikati?”. Na njoj će biti izloženo 66 slika, akrila na platnu dimenzija 140×140 cm nastalih u 2015. godini. Izbor i postav odradila je akademkinja Vera Horvat Pintarić.

Foto: Facebook.com/Lauba

Foto: Facebook.com/Lauba

„I recommend Vodka“ u Laubi

U sklopu ciklusa “Hrvatska umjetnost danas” u četvrtak, 21. siječnja 2016., u 20 sati, otvorila se izložba Pauline Jazvić, “I recommend Vodka“. Njome se umjetnica predstavila kroz dvadesetak slika velikog formata koje su nastajale posljednje dvije godine. Tematski su povezane sa svakodnevicom suvremenog društva, a iako inače voli kombinacije tehnika i materijala, fokus je na slikarstvu kao mediju.

(Visited 227 times, 1 visits today)

Komentari