Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Siječanjska akcija u Teatru &TD: Ulaznice samo 15 kuna za 12 predstava

09.01.2017. Ziher.hrFoto: Damir Žižić

U Teatru &TD ovog tjedna počinje 4. Siječanjska akcija. Riječ je o inicijativi Kulture promjene Studentskoga centra u Zagrebu čiji jecilj potaknuti publiku na odlazak u kazalište uz simboličnu cijenu ulaznice. Teatar &TD kao mjesto susreta različitih umjetničkih estetika i senzibiliteta tijekom ove akcije upoznat će publiku s nizom afirmiranih i suvremenih autora i redatelja. Saša Božić, Oliver Frljić, Bobo Jelčić, Zdenko Jelčić, Miran Kurspahić, Olja Lozica, Vesna Tominac Matačić, Franka Perković i Ivana Sajko publici će do kraja siječnja predstaviti 12 kazališnih uradaka, a njihove priče ispričat će preko 30 sjajnih glumaca i glumica.

Tijekom trajanja akcije posjetitelji će moći za samo 15 kuna po naslovu pogledati predstave iz sezone 2015./2016. te par novih naslova iz ove sezone. Akciju otvara najnovija predstava Teatra &TD i RUPER-a  “To nismo mi, to je samo staklo” autorsko-redateljskog tima koji čine Ivana Sajko, Franka Perković, Saša Božić i Ivan Penović, a koja će premijerno zaigrati 12. siječnja. Također igra i nova predstava Mirana Kurspahića, hvaljeni “Teror tolerancije” koji se bavi slobodom govora i osuđuje političku korektnost uz urnebesne likove iz suvremenog društva. Na rasporedu je i nagrađivana Kurspahićeva predstava “Potop”, kao i remek-djela Olivera Frljića “Mrzim istinu” te Bobe Jelčića “Ko rukom odneseno“.

Autorski projekti Saše Božića “Sluškinje” i “Born to please” također se mogu pogledati u sklopu akcije, kao i melodrama Olje Lozice “Prvi put kad sam ti vidjela lice” te monodrame Zdenka Jelčića “Veliki odlazak” i Vesne Tominac Matačić “Ja koja imam nevinije ruke”. Plesna predstava “Ms Fox invited Ms Cat for Tea” prošle je godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu, dok su “Posljednji dani mira” Ivana Vidića jedna od najboljih predstava 2015. godine, barem po Ziherovom izboru. Ulaznice za predstavu mogu se kupiti na blagajni kazališta od 11-13h te od 18-20h, a točan raspored pogledajte na web stranici Teatra &TD.

Komentari