Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Siječanjski popust u Teatru &TD na sve predstave

28.12.2014. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/teatar.itd

Foto: facebook.com/teatar.itd

Teatar &TD 2015. godinu započet će sa siječanjskim popustom na sve predstave. U razdoblju od 13. do 31. siječnja sve će ulaznice za predstave u Teatru &TD koštati samo 15 kn. Na rasporedu je veliki broj predstava – najnovija premijera Teatra &TD „Veliki odlazak“ po jednoj od posljednjih drama austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda u izvedbi i adaptaciji Zdenka Jelčića. Zatim igra nekoliko autorskih projekata redatelja i glumca Mirana Kurspahića – satirični klasik „Žrtve zemljopisa 2: Povratak žrtve“, prošlosezonska predstava „Potop“ o velikoj poplavi u Zagrebu 1964. godine, koja je bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za nabolju predstavu i najbolju režiju, te predstava „Rasprodaja“ u kojoj Kurspahić i glumci Sven Jakir i Dean Krivačić vode glumce kroz sve prostorije tog legendarnog kompleksa u Savskoj ulici – skladište, galeriju SC, MM centar, polukružnu i veliku dvoranu, garderobu i druge prostorije.

Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr

Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr / Potop

Kolektiv BADco. predstavlja se u siječnju s dvije predstave, „Manje zlo“ i „Crtač“, a na rasporedu su i Marinkovićeva „Glorija“ u režiji Saše Božića te monodrama „Ja koja imam nevinije ruke“ u izvedbi Vesne Tominac Matačić po tekstovima Vesne Parun. U siječnju imate priliku još jednom pogledati ovosezonske predstave &TD-a, glazbeno-scensku suitu „Planet 8“ po konceptu, glazbi i tekstu Mirele Ivičević, mlade kompozitorice koja je studij završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču, te predstavu „Čuj, Hamlete, čuj“, slobodnu adaptaciju jednog od najpoznatijih literarnih djela svih vremena u režiji argentinsko-hrvatske redateljice Renate Carole Gatice. Mjesec zatvaraju hit predstave „Malo je dovoljno“, glazbeno-scenski projekt multiinstrumentalista Nenada i Alena Sinkauza i frontmena Goribora Aleksandra Stojakovića, te kazališna minijatura Bobe Jelčića „Ko rukom odneseno“, čiji osvrt možete pročitati ovdje.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari