Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Siječanjski popust u Teatru &TD na sve predstave

28.12.2014. Tim HrvaćaninVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/teatar.itd

Foto: facebook.com/teatar.itd

Teatar &TD 2015. godinu započet će sa siječanjskim popustom na sve predstave. U razdoblju od 13. do 31. siječnja sve će ulaznice za predstave u Teatru &TD koštati samo 15 kn. Na rasporedu je veliki broj predstava – najnovija premijera Teatra &TD „Veliki odlazak“ po jednoj od posljednjih drama austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda u izvedbi i adaptaciji Zdenka Jelčića. Zatim igra nekoliko autorskih projekata redatelja i glumca Mirana Kurspahića – satirični klasik „Žrtve zemljopisa 2: Povratak žrtve“, prošlosezonska predstava „Potop“ o velikoj poplavi u Zagrebu 1964. godine, koja je bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za nabolju predstavu i najbolju režiju, te predstava „Rasprodaja“ u kojoj Kurspahić i glumci Sven Jakir i Dean Krivačić vode glumce kroz sve prostorije tog legendarnog kompleksa u Savskoj ulici – skladište, galeriju SC, MM centar, polukružnu i veliku dvoranu, garderobu i druge prostorije.

Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr

Foto: Damir Žižić, itd.sczg.hr / Potop

Kolektiv BADco. predstavlja se u siječnju s dvije predstave, „Manje zlo“ i „Crtač“, a na rasporedu su i Marinkovićeva „Glorija“ u režiji Saše Božića te monodrama „Ja koja imam nevinije ruke“ u izvedbi Vesne Tominac Matačić po tekstovima Vesne Parun. U siječnju imate priliku još jednom pogledati ovosezonske predstave &TD-a, glazbeno-scensku suitu „Planet 8“ po konceptu, glazbi i tekstu Mirele Ivičević, mlade kompozitorice koja je studij završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču, te predstavu „Čuj, Hamlete, čuj“, slobodnu adaptaciju jednog od najpoznatijih literarnih djela svih vremena u režiji argentinsko-hrvatske redateljice Renate Carole Gatice. Mjesec zatvaraju hit predstave „Malo je dovoljno“, glazbeno-scenski projekt multiinstrumentalista Nenada i Alena Sinkauza i frontmena Goribora Aleksandra Stojakovića, te kazališna minijatura Bobe Jelčića „Ko rukom odneseno“, čiji osvrt možete pročitati ovdje.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari