Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Silvestrovo kao na filmu: Osvoji ulaznice za doček Nove u kinu Tuškanac

27.12.2016. Ziher.hrFoto: Press - Kino Tuškanac
Silvestrovo kao na filmu: uz nasmijanu Garbo i sa čašom izvrsnog francuskog vina iz Svete ljubavi

Sve one koji su u prošlih pet godina dočekivali Nove u kinu Tuškanac uz odlične filmove, izvrsnu glazbu, te dobru hranu i neizostavni pjenušac, a i sve one koji će nam doći prvi put ovoga 31. prosinca, kino Tuškanac rado očekuje na veselu druženju u povodu ispraćaja ove Stare. Između filmova mnogo je glazbe, fine hrane, raznolika pića i vesela druženja. A nakon ponoćnoga pjenušca, eksplozije poljubaca i dobrih želja zabava se nastavlja uz još jedan razuzdan, luckast i smiješan film.

Filmski program:

21:00 Ninočka (SAD, 1939.); r: Ernst Lubitsch; sc: Melchior Lengyel, Charles Brackett, Billy Wilder, Walter Reisch; f: William H. Daniels

igrani, komedija, c/b, digitalno, 110 minuta

Uloge: Greta Garbo (Nina Jakušova/Ninočka), Melvyn Douglas (grof Leon), Bela Lugosi (Razinjin)

Sadržaj: Trojica Rusa prodaju u Parizu nakit otet od ruskih plemenitaša u toku revolucije 1917. Velika vojvotkinja Svana od Rusije, šalje grofa Leona da njoj pokuša vratiti nakit prije nego što se proda. Grof međutim samo podmićuje trojicu koji ostaju u Parizu. Sovjetski Savez onda šalje Ninu Jakušovu da ljude i nakit vrati u Rusiju. Nina se pak zaljubljuje u Pariz i zapadnjački način života…

Foto: Ninočka, Press – Kino Tuškanac

00:30 Sveta ljubav (Saint amour, Francuska, Belgija, 2016.); r/sc: Benoît Delépine, Gustave Kervern; f: Hugues Poulain

igrani, komedija, boja, digitalno, 101 min

Uloge: Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste, Céline Sallette

Sadržaj: Poljoprivredni sajam u Parizu za seljaka Bruna vrhunac je godine jer on uživa u okusima mnogih vina iz više francuskih vinskih regija šetajući od jednog štanda do drugog i besplatno kušajući upravo božanske napitke. No, njegov otac Jean ima samo jedan cilj – osvajanje nagrade s bikom po imenu Nabukodonosor. Bruno pak uopće ne želi biti farmer i želja mu je nekako napustiti obiteljski posao. Da bi ga ipak nekako motivirao, Jean ga vodi na pravi obilazak vinograda, a vozi ih slučajni mladi taksist Mike. Tijekom obilaska, njih trojica ne uživaju samo u izvrsnim vinima poput Saint amoura, već i u pravoj ljubavi.

Foto: Sveta ljubav, Press – Kino Tuškanac

Poljoprivredni sajam u Parizu za seljaka Bruna vrhunac je godine jer on uživa u okusima mnogih vina iz više francuskih vinskih regija šetajući od jednog štanda do drugog i besplatno kušajući upravo božanske napitke. No, njegov otac Jean ima samo jedan cilj – osvajanje nagrade s bikom po imenu Nabukodonosor. Bruno pak uopće ne želi biti farmer i želja mu je nekako napustiti obiteljski posao. Da bi ga ipak nekako motivirao, Jean ga vodi na pravi obilazak vinograda, a vozi ih slučajni mladi taksist Mike. Tijekom obilaska, njih trojica ne uživaju samo u izvrsnim vinima poput Saint amoura, već i u pravoj ljubavi.

Dolazak u kino predviđen je od 20:00, a prva je projekcija u 21:00. Ulaznica za filmski doček, uz člansku iskaznicu Filmskih programa, stoji 150 kuna, za sve ostale je 200 kuna, a mogu se kupiti u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad istoimenoga kina od 27. do 30. prosinca od 11 do 17 sati – ali, kino Tuškanac nagrađuje dvoje sretnika ili sretnice s dvije besplatne ulaznice po osobi! U komentar ispod članka na Ziherovom Facebooku tegaj osobu koju bi poveo/la na ovaj pravi filmski doček Nove godine. Dobitnike ćemo izvući 28. prosinca u 12 sati.

Za sve upite otvoreni su telefoni 4834 039 i 4848 771, te mobilni 091 4783700

(Visited 160 times, 1 visits today)

Komentari