Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

SKC: Otkrivanje skulpture posvećene Ramonesima + Slušaonica u Beertiji + Brutaljenje u Klubu

24.09.2014. Lucija Jakelić
Foto: facebook.com/theramones

Foto: facebook.com/theramones

U dvorištu zagrebačkog Subkulturnog centra u ulici Pavla Hatza, u petak, 26. rujna, svečano će se otkriti skulptura posvećena čupavim pankerima koji su promijenili svijet – četvorki The Ramones.

Godinu dana nakon što je u dvorištu SKC-a postavljena prva skulptura, (spomenik lideru punk grupe The Clash Joeu Strummeru), “tematski park rock’n’rolla” dobiva svoje pete stanare. Bend, čiji su članovi svjetski poznati Joey, Johnny, Dee Dee i Tommy Ramone, s tri akorda i rafalnim punk rockom formirao je novu subkulturu i promijenio jednu cijelu generaciju, utječući tako na stotine bendova – kako one iz svoje generacije, tako i one koji još nisu ni postojali kad se grupa raspala 1996. Nakon skulptura Joea Strummera, Johna Lennona, Jimija Hendrixa i Jacka Whitea, ne treba pretjerano objašnjavati zašto su Ramonesi odabrani kao peti “stanovnici-izvođači” parka. Autor skulpture naš je poznati akademski kipar Ivan Ivoš, široj javnosti poznat po “Čitaču” koji se nalazi na Rooseveltovom trgu u Zagrebu.

Svečano otkrivanje skulpture održat će se u 20 sati, a iste večeri zagrebačka pivnica Beertija imat će posebnu punk rock slušaonicu Adios Amigos u kojoj će “suočiti” dva najveća punk benda svih vremena – Ramones i The Clash. Ulaz je besplatan. Underground Klub će pak, s početkom u 21 sat, započeti s programom naslova “Brutaljenje”, u sklopu kojeg nastupaju grupe Autarch i Mor. Autarch voli buku i čemer, blues i groove. Imaju osam pedala, ali šest ih je na biciklama. Uglavnom će vikati na vas, ali imaju i sentiš za osobe ženskog opredjeljenja. Unatoč izrazima lica vesele se koncertu. Mor se izlegao iz jajeta 2010. godine u garaži, puštao bradu te izašao iz čahure nastupima u Čakovcu i Zagrebu 2014. Svira više-manje instrumentalni, manje-više psihodelični rock. Cijena ulaznice u pretprodaji je 15 kuna, a na dan programa 20 kuna.

 

(Visited 80 times, 1 visits today)

Komentari