Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Izvedbene umjetnosti

Slavni plesni teatar za djecu De Stilte dolazi u Zagreb i Sisak

27.09.2014. Ziher.hr
Foto: www.destilte.nl

Foto: www.destilte.nl

Početkom listopada (povodom međunarodnog tjedna djeteta) u Zagreb stiže prestižni plesni teatar za djecu De Stilte. 

Poznat po višeslojnosti fabule, neverbalnom izrazu te socijalno osviještenom djelovanju De Stilte je u 10 godina postojanja posjetio gotovo sve kontinente (preko 70 gradova), a u njihovim predstavama uživalo je preko 450 000 ljudi. Na poziv Gradskog kazališta Trešnja ovog će listopada posjetiti po prvi put Hrvatsku, i to s predstavom “Flying cow“, Jacka Timmermansa.

Od četiri izvedbe ove predstave dvije su besplatne, za socijalno ugroženu djecu u Zagrebu (u kazalištu Trešnja)  te ona u Sisku (Kazalište 21). Izvedba u sisačkom kazalištu će se odigrati u nedjelju, 12. listopada, u 18 sati. Ulaz je besplatan za sve i način preuzimanja ulaznica mogu potražiti na stranicama Kristalne kocke vedrine. Na besplatnu izvedbu u Trešnji pozvane su brojne humanitarne udruge i dječji domovi. Izvedba za slobodnu prodaju je 10. listopada u 18:30 u kazalištu Trešnja.Cijena ulaznice je 40 kuna.

Foto: www.destilte.nl

Foto: www.destilte.nl

DE STILTE je plesni teatar za djecu iz grada Breda, Nizozemska. Vjerujući da su snovi pokretači stvarnosti, a igra mjesto nastanka umjetnosti, stvaraju predstave već za najmlađu djecu kojim ih upoznavaju sa svijetom osjetila.

Njihove predstave izvode akademski obrazovani plesači suvremenog plesa, a svojim djelovanjem dopiru do djece različitih dobi, različitih podneblja i statusa. Osim izvođenja predstava De Stilte mnogo vremena provodi i u neposrednom radu s djecom u vidu edukativnih radionica i raznolikih razgovora.

Organizatori su bijenalnog festivala za djecu na koji pozivaju neverbalne, uglavnom plesne predstave. Osim u Hrvatskoj, u 2014. će De Stilte gostovati u Argentini, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj, Luksemburgu, Austriji, Bugarskoj i Poljskoj.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Komentari