Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Slavni plesni teatar za djecu De Stilte dolazi u Zagreb i Sisak

27.09.2014. Ziher.hr
Foto: www.destilte.nl

Foto: www.destilte.nl

Početkom listopada (povodom međunarodnog tjedna djeteta) u Zagreb stiže prestižni plesni teatar za djecu De Stilte. 

Poznat po višeslojnosti fabule, neverbalnom izrazu te socijalno osviještenom djelovanju De Stilte je u 10 godina postojanja posjetio gotovo sve kontinente (preko 70 gradova), a u njihovim predstavama uživalo je preko 450 000 ljudi. Na poziv Gradskog kazališta Trešnja ovog će listopada posjetiti po prvi put Hrvatsku, i to s predstavom “Flying cow“, Jacka Timmermansa.

Od četiri izvedbe ove predstave dvije su besplatne, za socijalno ugroženu djecu u Zagrebu (u kazalištu Trešnja)  te ona u Sisku (Kazalište 21). Izvedba u sisačkom kazalištu će se odigrati u nedjelju, 12. listopada, u 18 sati. Ulaz je besplatan za sve i način preuzimanja ulaznica mogu potražiti na stranicama Kristalne kocke vedrine. Na besplatnu izvedbu u Trešnji pozvane su brojne humanitarne udruge i dječji domovi. Izvedba za slobodnu prodaju je 10. listopada u 18:30 u kazalištu Trešnja.Cijena ulaznice je 40 kuna.

Foto: www.destilte.nl

Foto: www.destilte.nl

DE STILTE je plesni teatar za djecu iz grada Breda, Nizozemska. Vjerujući da su snovi pokretači stvarnosti, a igra mjesto nastanka umjetnosti, stvaraju predstave već za najmlađu djecu kojim ih upoznavaju sa svijetom osjetila.

Njihove predstave izvode akademski obrazovani plesači suvremenog plesa, a svojim djelovanjem dopiru do djece različitih dobi, različitih podneblja i statusa. Osim izvođenja predstava De Stilte mnogo vremena provodi i u neposrednom radu s djecom u vidu edukativnih radionica i raznolikih razgovora.

Organizatori su bijenalnog festivala za djecu na koji pozivaju neverbalne, uglavnom plesne predstave. Osim u Hrvatskoj, u 2014. će De Stilte gostovati u Argentini, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj, Luksemburgu, Austriji, Bugarskoj i Poljskoj.

Komentari