Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Izvedbene umjetnosti

Slavni plesni teatar za djecu De Stilte dolazi u Zagreb i Sisak

27.09.2014. Ziher.hr
Foto: www.destilte.nl

Foto: www.destilte.nl

Početkom listopada (povodom međunarodnog tjedna djeteta) u Zagreb stiže prestižni plesni teatar za djecu De Stilte. 

Poznat po višeslojnosti fabule, neverbalnom izrazu te socijalno osviještenom djelovanju De Stilte je u 10 godina postojanja posjetio gotovo sve kontinente (preko 70 gradova), a u njihovim predstavama uživalo je preko 450 000 ljudi. Na poziv Gradskog kazališta Trešnja ovog će listopada posjetiti po prvi put Hrvatsku, i to s predstavom “Flying cow“, Jacka Timmermansa.

Od četiri izvedbe ove predstave dvije su besplatne, za socijalno ugroženu djecu u Zagrebu (u kazalištu Trešnja)  te ona u Sisku (Kazalište 21). Izvedba u sisačkom kazalištu će se odigrati u nedjelju, 12. listopada, u 18 sati. Ulaz je besplatan za sve i način preuzimanja ulaznica mogu potražiti na stranicama Kristalne kocke vedrine. Na besplatnu izvedbu u Trešnji pozvane su brojne humanitarne udruge i dječji domovi. Izvedba za slobodnu prodaju je 10. listopada u 18:30 u kazalištu Trešnja.Cijena ulaznice je 40 kuna.

Foto: www.destilte.nl

Foto: www.destilte.nl

DE STILTE je plesni teatar za djecu iz grada Breda, Nizozemska. Vjerujući da su snovi pokretači stvarnosti, a igra mjesto nastanka umjetnosti, stvaraju predstave već za najmlađu djecu kojim ih upoznavaju sa svijetom osjetila.

Njihove predstave izvode akademski obrazovani plesači suvremenog plesa, a svojim djelovanjem dopiru do djece različitih dobi, različitih podneblja i statusa. Osim izvođenja predstava De Stilte mnogo vremena provodi i u neposrednom radu s djecom u vidu edukativnih radionica i raznolikih razgovora.

Organizatori su bijenalnog festivala za djecu na koji pozivaju neverbalne, uglavnom plesne predstave. Osim u Hrvatskoj, u 2014. će De Stilte gostovati u Argentini, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj, Luksemburgu, Austriji, Bugarskoj i Poljskoj.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari