Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Film

Službeno otvorenje Festivala dokumentarnog rock filma u Vinkovcima

06.03.2014. Inja Drače
Foto:Facebook.com/events/1388865248046764/

Foto:Facebook.com/events/1388865248046764/

Danas će se u Vinkovcima službeno otvoriti  8. festival dokumentarnog rock filma premijerom filma nastalog u Film It Loud radionici. Film It Loud projekt je Srbije i Hrvatske, financiran sredstvima iz Europske Unije, u kojemu mladi autori dobivaju priliku pokazati svoj filmski dar i povećati znanje kroz praktičan rad.

Program je podijeljen na regionalni u sklopu kojeg će biti prikazano 10 filmova i međunarodni sa sedam ostvarenja. Nagradu za najbolji film u regionalnoj konkurenciji izradila je makedonska umjetnica Marija Miloševska. Također, festival dodjeljuje 10 tisuća kuna za najbolji scenarij o čemu će odlučivati žiri koji se sastoji od  Igora Tomljanovića, Brankice Drašković i Tonija Šarića.

Projekcije će se održavati u Gradskom kazalištu i Centru znanja. Festival će biti domaćin i predstavljanjima knjiga Rundek između, Jugoton gori, Off the Record i Žuti titl te će biti održana izložba, paneli i koncerti. Zatvaranje festivala i dodjela nagrada će biti u subotu, ali ćete u nedjelju još imati priliku pogledati dva filma Unveiling Salome i Noseland.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Komentari