Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Film

Službeno otvoreno treće izdanje revije “Kratki na brzinu” u Svetom Ivanu Zelini

13.05.2016. Ziher.hrFoto: Press/Kratki na brzinu

Sveti Ivan Zelina, 12. svibnja 2016. – Revija hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu danas je otvorena u Svetom Ivanu Zelini. Nakon uvodnog programa održanog u Zagrebu, treće izdanje Revije danas je započelo s glavnim dijelom programa koji se od 12. do 15. svibnja održava u Zelini.

Reviju je, u dvorani zelinskog kina Kraluš, otvorio nagrađivani film Belladonna Dubravke Turić koji je Zlatnim lavom trijumfirao na filmskom festivalu u Veneciji 2015. godine.

Selektor Revije Kratki na brzinu, Miroslav Mandić u ovogodišnji program uvrstio je 56 kratkih hrvatskih filmova. Kako je većinu ovih filmova nemoguće pogledati izvan programa Revije, sada je pravi trenutak za posjet kinu u Zelini i uživanju u pomno odabranim uradcima kratkofilmske produkcije. Predsjednica žirija je glumica Tihana Lazović, koja će s redateljima i scenaristima Andrejom Korovljevim i Igorom Bezinovićem odlučivati o najboljim filmovima ovogodišnje Revije.

Natjecateljski program i ove će godine upotpuniti niz korisnih radionica, bogat zabavni program, koncerti te prigodna druženja. Reviju će 15. svibnja zatvoriti dobitnik nagrade Europske filmske akademije za najbolji kratki film Piknik, Jure Pavlović.

Foto: Ana Guzmić

Foto: Ana Guzmić

Reviju dodatno obogaćuju i Late night film talks, večernji razgovori i druženja s filmskim profesionalcima koje će ove godine uveličati filmski autor Damir Čučić te glumac Rade Šerbedžija.

„Jako nas veseli iz godine u godinu vidjeti sve veći odaziv umjetnika svih uzrasta, a time i brojčani rast pristiglih uradaka. Ove smo godine u program Revije po prvi put uveli radionice poput Casting Workshopa i Metodike nastave kratkometražnog filma, a održan je i zagrebački popratni program koji se pokazao kao izvrsna uvertira za Zelinu. Reakcije posjetitelja na novitete su izvrsne, što nam daje još veći poticaj za rast i stvaranje programa koji će u Zelini okupljati filmske zaljubljenike“, izjavio je umjetnički direktor Revije, Toma Zidić.

Uz filmove u glavnom programu, na Reviji gostuju i tri festivala iz Italije, ovogodišnje zemlje partnera. Tako će se predstaviti: Festival dei Popoli iz Firence, jedan od najstarijih i najznačajnijih filmskih festivala posvećen dokumentarnom filmu, zatim Magma – Mostra di cinema breve iz Acirealea te Sedicicorto film festival iz Forlija.

Komentari