Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Službeno zatvaranje 12.ZFF-a: Zlatna kolica pristigla u ruke vlasnika

26.10.2014. Lucija KlarićVrijeme čitanja: 1 minuta
FOTO: ZFF press/julien duval, filip trezner, tina vuković

FOTO: ZFF press/julien duval, filip trezner, tina vuković

Iako je pred nama još jedan dan festivala, u jučerašnje je večernje sate službeno zatvoren 12. Zagreb film festival s projekcijom filma švedskog redatelja Roya Anderssona – Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju i proglašenjem pobjednika ovogodišnjeg natjecateljskog programa.

Zlatna kolica za najbolji dugometražni film te novčanu nagradu koja s njime ide pod ruku osvojio je gruzijski film Levana Koguashvilija Spojevi naslijepo. Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja filmovima Hrabra djevojka Zeresenaya Berhanea Meharija i islandskome O konjima i ljudima Benedikta Erlingssona.

U kategoriji dokumetarnog filma, Zlatna kolica i pripadnu novčanu nagradu primio je Matjaž Ivanišin za svoj film Putnika posebno je priznanje dodijeljeno filmu Goli Tihe K. Gudac.

Najboljim kratkometražnim filmom festivala proglašen je Kowalski Andreja Cretulescua dok je Ničije dijete Vuka Ršumovića, film koji je otvorio ovogodišnji Zagreb film festival dobio HT nagradu publike za najbolji dugometražni film.

Zlatna kolica filmu iz programa Kockice te novčanu nagradu koju osigurava Društvo hrvatskih filmskih redatelja osvojila je Sonja Tarokić i njezin film Tlo pod nogamaa posebno je priznanje zapalo u ruke Tine Žanić zahvaljujući njenom filmu Manjača.

Na 12. ZFF-u prikazano je preko 150 filmova u 12 programa na šest lokacija. Festival je posjetio najveći broj gostiju dosad, a očekuje ih se još više u sklopu današnjih repriza glavnog i sporednog programa te posebno organiziranog programa Dan LUX filma ostvarenog u suradnji s Europskim parlamentom. 

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari