Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

‘Smo ga pofumali’ i ‘BOX (killing kuguar) ovog vikenda u ZPC-u

23.03.2015. Ziher.hr
[Smo ga pofumali / popušili smo] Foto: www.plesnicentar.info

[Smo ga pofumali / popušili smo] Foto: www.plesnicentar.info

Ovog tjedna u Zagrebačkom plesnom centru igraju predstavu Smo ga pofumali / popušili smo! i BOX (killin kuguar).

Smo ga pofumali / popušili smo! je cross-over izvedba koja spaja performans, pokret i ples. Projekt je nastao kao varijacija na izvođeni performans Josipa Ivančića – Pina koji je, nakon uličnih izvedbi u sklopu različitih festivala, preseljen u izvedbeni prostor čime je izmijenjena prvobitna forma.

Zadržavajući osnovne elemente i ideju performansa, izvođači progovaraju svaki svojim jezikom te otvaraju prostor komunikacije između različitih izvedbenih formata. Manipulativnost političkih struktura, primamljivost mreže moći, pozicija građana unutar postojeće raspodjele uloga teme su koje prenosimo sa ulice, iz svakodnevice u izvedbu. Uz Ivančića, predstavu izvodi Josipa Bubaš. Predstava je u ZPC-u na rasporedu ovog četvrtka i petka, 26. i 27. ožujka u 20 sati.

[BOX (killing kuguar)] Foto: www.plesnicentar.info

[BOX (killing kuguar)] Foto: www.plesnicentar.info

BOX (killing kuguar) je predstava o tuzi autorice i izvođačice Maje Drobac. Predstava je prvotno predstavljena kao kratki isječak u sklopu festivala Platforma.hr, gdje su upute za njeno nastajanje uzete iz TASK-a Dalije Aćin Thelander. Sastoji se od pet kutija u kojima se nalaze materijali napravljeni nekada u proteklih deset godina koji nikada nisu zaživjeli na sceni. U ovoj su se predstavi ti materijali sklopili u jednu priču i jednu osobu. Predstava igra u subotu 28. ožujka s početkom u 20 sati.

Ulaznice je moguće rezervirati na mail: ulaznice@plesnicentar.info, a mogu se kupiti u pretprodaji (radnim danom od 10-18 sati) po cijeni od 35 kn. Na dan izvedbe cijena ulaznice je 50 kuna, a posebne popuste ostvaruju studenti i umirovljenici.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari