Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

‘Smo ga pofumali’ i ‘BOX (killing kuguar) ovog vikenda u ZPC-u

23.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
[Smo ga pofumali / popušili smo] Foto: www.plesnicentar.info

[Smo ga pofumali / popušili smo] Foto: www.plesnicentar.info

Ovog tjedna u Zagrebačkom plesnom centru igraju predstavu Smo ga pofumali / popušili smo! i BOX (killin kuguar).

Smo ga pofumali / popušili smo! je cross-over izvedba koja spaja performans, pokret i ples. Projekt je nastao kao varijacija na izvođeni performans Josipa Ivančića – Pina koji je, nakon uličnih izvedbi u sklopu različitih festivala, preseljen u izvedbeni prostor čime je izmijenjena prvobitna forma.

Zadržavajući osnovne elemente i ideju performansa, izvođači progovaraju svaki svojim jezikom te otvaraju prostor komunikacije između različitih izvedbenih formata. Manipulativnost političkih struktura, primamljivost mreže moći, pozicija građana unutar postojeće raspodjele uloga teme su koje prenosimo sa ulice, iz svakodnevice u izvedbu. Uz Ivančića, predstavu izvodi Josipa Bubaš. Predstava je u ZPC-u na rasporedu ovog četvrtka i petka, 26. i 27. ožujka u 20 sati.

[BOX (killing kuguar)] Foto: www.plesnicentar.info

[BOX (killing kuguar)] Foto: www.plesnicentar.info

BOX (killing kuguar) je predstava o tuzi autorice i izvođačice Maje Drobac. Predstava je prvotno predstavljena kao kratki isječak u sklopu festivala Platforma.hr, gdje su upute za njeno nastajanje uzete iz TASK-a Dalije Aćin Thelander. Sastoji se od pet kutija u kojima se nalaze materijali napravljeni nekada u proteklih deset godina koji nikada nisu zaživjeli na sceni. U ovoj su se predstavi ti materijali sklopili u jednu priču i jednu osobu. Predstava igra u subotu 28. ožujka s početkom u 20 sati.

Ulaznice je moguće rezervirati na mail: ulaznice@plesnicentar.info, a mogu se kupiti u pretprodaji (radnim danom od 10-18 sati) po cijeni od 35 kn. Na dan izvedbe cijena ulaznice je 50 kuna, a posebne popuste ostvaruju studenti i umirovljenici.

(Visited 67 times, 2 visits today)

Komentari