Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Film

Snima se nastavak priče o blesavom manekenu Dereku Zoolanderu

11.04.2015. Anja Grgurinović
Foto: facebook.com/Zoolander

Foto: facebook.com/Zoolander

Ako se zanimate modne revije, mogli ste svjedočiti interesantnom razvoju događaja na ovogodišnjoj reviji dizajnera Valentina na pariškom tjednu mode početkom ožujka. Naime u jednom trenutku, dramatični, potpuno ozbiljni, a ujedno i blesavi, na modnu pistu izletili su Ben Stiller i Owen Wilson, odnosno, to zapravo nije bio poznati glumački dvojac, već likovi koje su utjelovili sada već davne 2001. godine – manekeni Derek Zoolander i Hansel. Dočekani pljeskom, doista originalnu promociju nastavili su slikajući se s manekenkama i urednicom Voguea Annom Wintour.

Na ovakav kreativan način, koji je zapravo izgledao preozbiljno za film koji je u pitanju (ali je u tome bila i poanta, Zoolander kao film samog sebe ne shvaća ozbiljno) najavljeno je snimanje Zoolandera 2. Film bi u kina trebao doći u veljači 2016. godine, a priča se kako će uključivati iste likove iz prvog nastavka, među kojima će biti i Will Ferrell kao zlikovac Mugatu. Glasine isto tako kolaju kako će u postavu filma biti uključena i Penelope Cruz, međutim još se ne zna kojeg bi lika mogla utjeloviti.

Foto: facebook.com/Zoolander

Foto: facebook.com/Zoolander

Kada je snimljen 2001. godine, Zoolander je ostvario solidnu zaradu, ali nije nešto previše oduševio ni publiku ni kritičare. Međutim, tijekom godina, oko filma se razvio tzv. cult following među publikom, pri čemu je Zoolander stekao velik broj obožavatelja. Snimanje drugog dijela kao da se uklapa u trend koji se razvio u zadnje vrijeme, u kojem se za filmove s kraja devedesetih i početka dvijetisućitih počinju osmišljavati nastavci – samo neki od primjera su Dumb and Dumber To i Anchorman 2. Međutim, nameće se pitanje hoće li film samo reciklirati zezancije i smiješne situacije iz prvog filma, ili će ipak uspjeti u tome da priču o Zoolanderu prikaže na neki nov i svjež način. Inače je snimanje najavljeno u Rimu,  redatelj će biti Ben Stiller, uz pomoć jednog od scenarista Justina Therouxa, koji je radio i na komediji Tropic Thunder. U svakom slučaju se veselimo Dereku Zoolanderu, njegovim manekenskim pogledima i apsolutno konstantnom duck faceu kojeg izvodi.

Komentari