Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Snimit će se dugometražni animirani film prema crtiću Adventure Time

22.03.2015. Anja Grgurinović
Foto: facebook.com/Adventure Time

Foto: facebook.com/Adventure Time

Cartoon Network obilježio je djetinjstva ne samo ljudi koji su danas već odrasli, već ga još uvijek prate mnogobrojna djeca diljem svijeta. Na spomenutom programu uvijek se nađe vrlo originalnih, zabavnih, a ponekad i poprilično čudnih (u dobrom smislu) crtića. Prije su to bili Cow and Chicken, Dexter’s Laboratory, Johnny Bravo, Tom and Jerry, Powerpuff Girls, a danas su to Regular Show, The Amazing World of Gumball, Chowder i Adventure Time. Upravo je potonji svojom originalnošću stvorio jako širok spektar obožavatelja: Adventure Time ne gledaju samo djeca, već i jako puno tinejdžera i odraslih.

U originalnom naslovu Adventure Time with Finn & Jake, ovaj se crtić bavi dječakom Finnom (Jeremy Shada) i njegovim najboljem prijateljem psom Jakeom (Joe DiMaggio, poznat i kao Bender iz Futurame)te njihovim odnosom i dogodovštinama koje doživljavaju u mitskoj zemlji neobičnog imena Ooo. Jake posjeduje magične sposobnosti i može mijenjati svoj oblik, a dvojica najboljih prijatelja susreće se s brojnim drugim likovima – princezom Bubblegum, kraljicom vampira Marceline (inače ljubiteljicom rock glazbe) te čarobnjakom pod imenom Ice King.

Foto: facebook.com/Adventure Time

Foto: facebook.com/Adventure Time

Svijet Adventure Timea nije površan – tvorac crtića Pendleton Ward osmislio je povijest i mitologiju vezanu uz taj svijet – radnja se tako odvija u postapokaliptično vrijeme, tisuću godina nakon Velikog rata gljiva (The Great Mushroom War), koji je zapravo bio nuklearni rat. Nakon tog rata i bombi koje su u njemu bile upotrebljene, u svijet se vratila čarolija. Referenci na ovaj background postoje u samom crtiću, iako te priče nisu razvijene do svog punog potencijala. Možda će se baš to dogoditi u najavljenom filmu koji će se snimiti prema Adventure Timeu.

U veljači ove godine doznalo se kako Warner Bros. kreće u razvoj dugometražnog animiranog filma s nerazdvojnim najboljim prijateljima kao glavnim likovima. Film će producirati Chris McKay i Roy Lee, a zanimljivo je kako je McKay bio izvršni producent vrlo popularnog i hvaljenog The Lego Movie. Uz navedena imena, u stvaranje filma bit će uključeni i autor serije Pendleton Ward i Cartoon Networks, tako da možemo pretpostaviti kako se neće izgubiti senzibilitet i blaga “psihodeličnost” originalnog Adventure Timea. Film će zasigurno, kao i seriju koja sada zalazi u svoju sedmu sezonu, poželjeti pogledati i odrasli i djeca, upravo zbog tog spoja zaigranosti i ozbiljnosti  koju nam Adventure Time pruža.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Komentari