Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Snježana Abramović Milković imenovana je novom ravnateljicom ZKM-a

03.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.teatar.hr

Foto: www.teatar.hr

Snježana Abramović Milković imenovana je ravnateljicom Zagrebačkog kazališta mladih. Tako je odlučeno na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba održanoj u utorak, 2. prosinca. Na istoj sjednici Ksenija Marinković razriješena je s mjesta vršiteljice dužnosti ravnatelja ZKM-a.

U obrazloženju Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih stoji da je Snježana Abramović  Milković  odabrana jer je ne samo programom i životopisom, nego i  u intervjuu s članovima Vijeća, potvrdila i iskazala svoje voditeljske, producentske i stvaralačke sposobnosti, i to upravo kazališne kuće poput ZKM-a. Kao uspješna dugogodišnja voditeljica i producentica Zagrebačkog plesnog ansambla, koji sa ZKM-om surađuje na više razina, ona je već godinama prisutna u ZKM-u, i u svojstvu koreografa, suradnika za scenski pokret i asistenta redatelja, te dobro poznaje zaposlenike i prilike u kući.

Pored toga, kao osnivač i producent veoma uspješnog Festivala plesa i neverbalnog teatra u Svetvičentu, posjeduje značajno producentsko iskustvo. Njezino djelovanje uključuje i praksu tzv. fund-raisinga (pridobivanja sredstava preko fondova, sponzora i donatora) na razini europskih i drugih međunarodnih natječaja – što je, u okolnostima aktualne ekonomske situacije, veoma bitan faktor – kao i uspostavljanje i razvijanje mreža međunarodnih kontakata te članstvo u različitim međunarodnim strukovnim organizacijama, što je za ZKM, koji je zadnjih godina bio jedno od najprisutnijih hrvatskih kazališta na međunarodnoj sceni, od velike važnosti.

Foto: www.zagrebackiplesniansambl.hr / Nagrada hrvatskog glumišta

Foto: www.zagrebackiplesniansambl.hr / Nagrada hrvatskog glumišta

Osim toga, na intervjuu je, na više pitanja vezanih za njezin odnos prema vođenju ustanove, pokazala iznimnu zrelost u viđenju te uloge. Konačno, budući da je posao ravnatelja složen i zahtijeva ‘cijelog čovjeka’, Snježana Abramović-Milković je izrazila spremnost da se povuče sa svih svojih drugih funkcija te da se u potpunosti posveti radu u ZKM-u.

Kazališno vijeće Zagrebačkog kazališta mladih čine: Kostadinka Velkovska (predsjednica), Dragan  Šolaja, Katarina Pejović,  Jasmin Telalović i Danijel Ljuboja. Snježana Abramović Milković stupa na dužnost 10. prosinca 2014. godine.

Pročitajte intervju s prošlom ravnateljicom ZKM-a i sadašnjom ravnateljicom zagrebačkog HNK, Dubravkom Vrgoč.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Komentari