Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Snježana Abramović Milković imenovana je novom ravnateljicom ZKM-a

03.12.2014. Ziher.hr
Foto: www.teatar.hr

Foto: www.teatar.hr

Snježana Abramović Milković imenovana je ravnateljicom Zagrebačkog kazališta mladih. Tako je odlučeno na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba održanoj u utorak, 2. prosinca. Na istoj sjednici Ksenija Marinković razriješena je s mjesta vršiteljice dužnosti ravnatelja ZKM-a.

U obrazloženju Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih stoji da je Snježana Abramović  Milković  odabrana jer je ne samo programom i životopisom, nego i  u intervjuu s članovima Vijeća, potvrdila i iskazala svoje voditeljske, producentske i stvaralačke sposobnosti, i to upravo kazališne kuće poput ZKM-a. Kao uspješna dugogodišnja voditeljica i producentica Zagrebačkog plesnog ansambla, koji sa ZKM-om surađuje na više razina, ona je već godinama prisutna u ZKM-u, i u svojstvu koreografa, suradnika za scenski pokret i asistenta redatelja, te dobro poznaje zaposlenike i prilike u kući.

Pored toga, kao osnivač i producent veoma uspješnog Festivala plesa i neverbalnog teatra u Svetvičentu, posjeduje značajno producentsko iskustvo. Njezino djelovanje uključuje i praksu tzv. fund-raisinga (pridobivanja sredstava preko fondova, sponzora i donatora) na razini europskih i drugih međunarodnih natječaja – što je, u okolnostima aktualne ekonomske situacije, veoma bitan faktor – kao i uspostavljanje i razvijanje mreža međunarodnih kontakata te članstvo u različitim međunarodnim strukovnim organizacijama, što je za ZKM, koji je zadnjih godina bio jedno od najprisutnijih hrvatskih kazališta na međunarodnoj sceni, od velike važnosti.

Foto: www.zagrebackiplesniansambl.hr / Nagrada hrvatskog glumišta

Foto: www.zagrebackiplesniansambl.hr / Nagrada hrvatskog glumišta

Osim toga, na intervjuu je, na više pitanja vezanih za njezin odnos prema vođenju ustanove, pokazala iznimnu zrelost u viđenju te uloge. Konačno, budući da je posao ravnatelja složen i zahtijeva ‘cijelog čovjeka’, Snježana Abramović-Milković je izrazila spremnost da se povuče sa svih svojih drugih funkcija te da se u potpunosti posveti radu u ZKM-u.

Kazališno vijeće Zagrebačkog kazališta mladih čine: Kostadinka Velkovska (predsjednica), Dragan  Šolaja, Katarina Pejović,  Jasmin Telalović i Danijel Ljuboja. Snježana Abramović Milković stupa na dužnost 10. prosinca 2014. godine.

Pročitajte intervju s prošlom ravnateljicom ZKM-a i sadašnjom ravnateljicom zagrebačkog HNK, Dubravkom Vrgoč.

(Visited 171 times, 1 visits today)

Komentari