Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

Vizart

Solo izložba Yoko Ono u New Yorku

14.12.2014. Jelena KovačevVrijeme čitanja: 2 minute
Foto:Facebook Yoko Ono

Foto:Facebook Yoko Ono

Kraljica bizarnih tweetova, avangardnih covera, performansa i konceptualne umjetnosti, Yoko Ono, otvara izložbu u MoMA-i. Bit će to njezina prva službena solo izložba u toj galeriji u kojoj će biti prikazano ukupno 125 radova- instalacije, performansi, audio snimci , filmovi i radovi na papiru. Oni su nastali u razdoblju njezinog života provedenog u New Yorku, Londonu i Tokyju. Mnogi njezini radovi zahtijevaju sudjelovanje publike, poput “Painting to be stepped on” (1960/1961), komad platna na podu koji se istražuje pogurivanjem cipelom, činom kojim se briše granica između umjetnosti i života.

Foto: Tumblr/rarebeatles

Foto: Tumblr/rarebeatles

Već preko 50 godina Ono istražuje umjetnost i kroz nju progovara poetski, djetinjasto, revolucionarno. U performansu “Cut Piece” (1965) sjedi pasivno dok s nje ljudi polako režu komade odjeće. Snimila je i cover pjesme Fireworks Katy Perry vrišteći i proizvodeći neartikulirane zvukove na originalnu melodiju. Dizajnirala je automat koji je dijelio komadiće neba. Shvatila je kako diše svijet, kako reagira publika i u skladu s tim svoju umjetnost pretvorila u film, snimke koji su mogli doseći više ljudi. “Film No. 5 ”  (Smile) film je u kojem se smije u kameru u slow motionu.

Najraniji radovi u velikom broju bit će vidljivi od svibnja 2015.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari