Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Solo izložba Yoko Ono u New Yorku

14.12.2014. Jelena Kovačev
Foto:Facebook Yoko Ono

Foto:Facebook Yoko Ono

Kraljica bizarnih tweetova, avangardnih covera, performansa i konceptualne umjetnosti, Yoko Ono, otvara izložbu u MoMA-i. Bit će to njezina prva službena solo izložba u toj galeriji u kojoj će biti prikazano ukupno 125 radova- instalacije, performansi, audio snimci , filmovi i radovi na papiru. Oni su nastali u razdoblju njezinog života provedenog u New Yorku, Londonu i Tokyju. Mnogi njezini radovi zahtijevaju sudjelovanje publike, poput “Painting to be stepped on” (1960/1961), komad platna na podu koji se istražuje pogurivanjem cipelom, činom kojim se briše granica između umjetnosti i života.

Foto: Tumblr/rarebeatles

Foto: Tumblr/rarebeatles

Već preko 50 godina Ono istražuje umjetnost i kroz nju progovara poetski, djetinjasto, revolucionarno. U performansu “Cut Piece” (1965) sjedi pasivno dok s nje ljudi polako režu komade odjeće. Snimila je i cover pjesme Fireworks Katy Perry vrišteći i proizvodeći neartikulirane zvukove na originalnu melodiju. Dizajnirala je automat koji je dijelio komadiće neba. Shvatila je kako diše svijet, kako reagira publika i u skladu s tim svoju umjetnost pretvorila u film, snimke koji su mogli doseći više ljudi. “Film No. 5 ”  (Smile) film je u kojem se smije u kameru u slow motionu.

Najraniji radovi u velikom broju bit će vidljivi od svibnja 2015.

 

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari