Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Spielberg u virtualnoj stvarnosti: Režirat će adaptaciju Ready Player One

26.03.2015. Inja Drače
Foto:Facebook.com/ReadyPlayerOne?fref=ts

Foto:Facebook.com/ReadyPlayerOne?fref=ts

Ljubitelj video igara, Steven Spielberg režirat će adaptaciju znanstveno- fantastičnog i distopijskog romana Ready Player One Ernesta Clinea. Radi se o romanu koji je izašao 2011. godine i prošao relativno dobro među kritikom. USA Today je pisca okarakterizirao kao najvrućeg geeka trenutno na planeti.

Kao i uvijek, Spielberg ima pune ruke posla pa će Ready Player One morati pričekati dok on ne završi svoju posljednju obiteljsku fantaziju, film The BFG koji bi trebao doći u kina iduće godine. Christopher Nolan, Robert Zemeckis, Matthew Vaughn, Peter Jackson i Edgar Wright trebali su režirati ovu videogame priču, ali je na kraju izbor pao na čuvenog Spielberga.

Zak Penn koji ima prethodno iskustvo u pisanju ZF scenarija, napisao je scenarij za Ready Player One. Radio je na Pacific Rimu (2013.), Avengersima (2012.), X-Men: The Last Stand (2006.) i Incredible Hulku (2008.). Također je jedan od tvoraca serije Alphas (2011.- 13.) na Syfy programu. Međutim, čak i scenaristu s ovakvim iskustvom neće biti jednostavno prilagoditi ovu priču koja je smještena u virtualni svijet i budućnost.

Radnja se događa u 2044. godine kada se većina stanovništva, kako bi izbjegla surovu stvarnost, “ukopčava” u virtualnu stvarnost zvanu OASIS. U središtu pažnje je borba za virtualno Uskršnje jaje koje je kreator OASIS-a zakopao duboko ispod virtualnih svjetova. On je načinio oporuku kojom nalaznik jajeta dobiva njegovo imanje i kontrolu nad OASIS-om. Ova priča podsjeća na osamdesete godine prošlog stoljeća, kad su filmovi tematike virtualne stvarnosti bili vrlo popularni.

Warner Bros., koji je nedavno iskusio pravne probleme zbog The Lego Movie (2014) i poznatih likova koji se u njemu pojavljuju, morat će dobiti prava na korištenje raznih popularnih ikona, jer će Spielbergov film vrvjeti popularnim referencama na igrice kao što su Joust, Galaga i Pac-Man, seriju Firefly (2002. -3.) i filmove WarGames (1983.), Goonies (1985.) i mnoge druge.

Izvor: Eurogamer.com

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari