Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Ziher preporuka: Spoj na slijepo s digitalnom knjigom

03.03.2013. Ana Klanjac
Foto: wikimedia.org/KoS

Foto: wikimedia.org/KoS

Spojevi na slijepo možda rijetko upale, no ako vas na tom spoju zapravo čeka knjiga, onda je to posve druga priča.  Američke knjižnice već godinama svojim članovima nude mogućnost spoja na slijepo s knjigom. Knjiga omotana u papir, skrivenog identiteta, s tek kratkim opisom, našla je svog para bezbroj puta.

Vrlo slično, Ziher.hr vam nudi spoj na slijepo s knjigama iz velike internetske baze digitalnih romana.

S obzirom da nam se bliži 8. mart, otvaramo sezonu Spoja na slijepo  s pet odličnih ženskih djela. Nešto klasici, nešto SF, krimići – za svakoga ponešto, a sve proizašlo iz izvrsnog  ženskog pera. Nažalost, uglavnom na engleskom jeziku, no u krajnjem slučaju, shvatite popis kao našu književnu preporuku i potražite ove naslove u knjižnicama.

Na vama je da vjerujete našem izboru i da, kao na svakom pravom spoju na slijepo, knjizi date priliku. Budimo realni, prije će vam se svidjeti nepoznata knjiga, nego netko koga su vam smjestili prijatelji.

Spoj na slijepo s digitalnom knjigom

  1. Danas je bilo već govora o meni na Ziheru. Prekrasan sam ljubavni klasik kojeg su nedavno pokušavali osvježiti raznim zombijima i drugim stvorenjima. No, original je uvijek bolji.

Čitajte online (eng)

Online i download (hrv)

  1. Moja se majka natjecala u pričanju najbolje horor priče s lordom Byronom i Johnom Polidorijem. I dok su se oni  bavili vampirima, ona je čitatelje suočila s novom vrstom nemrtvih. 

Čitajte online (eng)

PDF (eng)

  1. Nedovršena sam novela britansko-irske feministice i smatraju me njezinim najradikalnijim djelom. Pričam priču o ženi koju je njezin suprug zatočio, a žena koja me napisala majka je prethodne autorice.

Čitajte online (eng)

  1. Napeta sam i uzbudljiva. Dovoljno je reći da me napisala  kraljica krimića.

Čitajte online (eng)

  1. Distopijska sam SF priča o sluškinji, ženama, i ljudskim pravima u mračnoj i totalitarnoj Americi. Autorica  koja me napisala kaže da to nije science fiction nego speculative fiction – nešto što bi se moglo dogoditi.

Word (eng)

(Visited 120 times, 1 visits today)

Komentari