Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Sretan rođendan Ewan McGregor!

31.03.2013. Ora Ines
facebook.com/pages/Ewan-McGregor

facebook.com/pages/Ewan-McGregor

Ewan McGregor jedan je od najuspješnih i najplaćenijih glumaca sadašnjice, a rodio se prije 42 godine na današnji dan. Iako je danas rođendan još nekoliko svjetskih poznatih glumaca (Christopher Walken, Richard Chamberlain, Rhea Perlman, Jessica Szohr, Tom Berenger) ja sam odlučila osvrnuti se na rad ovog ambicioznog škota koji svoju karijeru gradi od 1993.godine.

McGregor je izvan Škotske postao poznat filmom Dannya Boylea  Transpotting, te si tako nacrtao širok i dug put na zvijezdanom nebu. Film, snimljen po romanu Irvinea Welsha, bio je veliki svjetski hit i mladom McGregoru je otvorio vrata hollywoodske A-produkcije. Nakon toga ga je pratila samo dobra kritika te nekoliko svjetskih priznanja. Jedna od najpoznatijih uloga mu je svakako ona Obi Wan Kenobija u početnoj trilogiji Zvjezdanih ratova. Za tu je ulogu McGregor dobio nepodijeljeno priznanje publike i kritike, kao i za onu mladog pjesnika Christiana u  Moulin Rouge!

facebook.com/pages/Ewan-McGregor

facebook.com/pages/Ewan-McGregor

Ono gdje sam ja prvi put ugledala ovo svježe, talentirano lice bila je SF uspješnica The Island gdje se uz zgodnu Scarlett Johannson u uskom pripijenom odijelu uklopio kao riba u moru. Osim što je film bio iznimno uspješan, nakon toga su se uloge samo nizale, a te iste godine izašao je i psihološki triler Stay gdje je uz Ryana Gosslinga iz SF odore uskočio u odijelo psihijatra koji se bori sa suicidalnim pacijentom te njegovom percepcijom realnosti. Pravo oduševljenje ovim novitetom u Hollywoodu nastupilo je filmom Phillip Morris I love you gdje je pokazao da pravi glumac može zaista sve odglumiti. Nakon SF-a i psihološkog trilera eto ga u pratnji Jima Carreya u ulozi njegovog dečka.

Kada bi analizirali sve njegove filmove članak bi se rastegnuo na nekoliko dugih stranica s obzirom na to da je McGregor danas zaista jedan od najplaćenijih glumaca sa mnoštvom ponuda i uloga. Spomenut ću samo da broji uloge u filmovima Angels & Demons, The Men Who Stare at Goats, Perfect Sense, Salmon Fishing in the Yemen, Haywire, The Impossible te najnoviji Jack The Giant Slayer. Jack The Giant Slayer trenutno igra u našim kinima, a McGregor trenutno snima August: Osage County kojeg smo uvrstili u našu ljestvicu filmova koje predviđamo da bi mogli biti nominirani za Oscare. Nadamo se da će nas McGregor još dugo vremena pratiti kroz putokaze odličnih filmova te škotskog talenta. Sretan rođendan Ewan McGregor! I love you, Phillip Morris!

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari