Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Sretnici koji će proglasiti ovogodišnje Oscare

07.02.2013. Rebeka Lesac
foto:facebook.com/oscar2013

foto:facebook.com/oscar2013

Iza njih je vrlo uspješna godina. Mogu biti vrlo zadovoljni rezultatima svojega rada kojima su zaslužili da Akademija baš njih izabere kao posebne goste koji će upriličiti  ovogodišnju dodjelu. Charlize Theron, Channing Tatum, Joseph Gordon-Levitt i Daniel Radcliffe tako su se pridružili listi odabranih koji će Sethu MacFarlaneu pomoći da i ovogodišnji Oscari proteknu besprijekorno i uglađeno s velikom dozom humora i osmijesima koji govore “mi se svi jako volimo i zdušno navijamo jedni za druge”.

foto:facebook.com/snowwhiteand thehuntsman

foto:facebook.com/snowwhiteand thehuntsman

Charlize Theron na oskarovsku će pozornicu izaći po drugi puta nakon 2004. kad je svojom ulogom  u filmu Monster osvojila zlatni kipić za najbolju glavnu glumicu. 2012. godina donijela joj je uloge u Snow White and the Huntsman i Prometheus koji su također dio ovogodišnjih nominacija ali u kategorijama dizajna i vizualnih efekata.

foto:facebook.com/the vow

foto:facebook.com/the vow

Channing Tatum je mukotrpno radio cijelu prošlu godinu te ste ga imali priliku vidjeti u Magic Mike, 21 Jump Street i The Vow a ove godine ga možete pogledati i u kombinaciji s Catherine Zeta-Jones i Rooney Marom u Side Effect te u još jednom terorističkom osvajanju bijele kuće – White House Down.

foto:facebook.com/looper

foto:facebook.com/looper

Jedna od najvrjednijih pčelica bio je Joseph Gordon Levitt koji uz brojne pohvale koje su mu donijeli Dark Knight Rises, Looper, i Lincoln, nastavio svoj pohod kino dvoranama glavnom ulogom i režijom u Don Jon’s Addiction koji je premijerno prikazan na Sundance festivalu prošloga mjeseca.

foto:facebook.com/harry potter

foto:facebook.com/harry potter

Daniela Radcliffea proslavila je uloga mladog čarobnjaka Harryja Pottera kojeg je tumačio u svih osam nastavaka a ove godine očekujemo novitete iz njegova stvaralaštva i to ovim redom: Kill Your Darlings, Horns i The F Word.

Tako se ova slavna četvorka pridružila ekipi Avengersa, prošlogodišnjim oskarovcima Jeanu Dujardinu, Christopheru Plummeru  i Meryl Streep, zvijezdi komedije Ted, Marku Wahlbergu i glazbenicima koji su “žarili” prošle godine: Adele, Norah Jones and Barbra Streisand, u proglašenju pobjednika i zabavljanju gledatelja kroz cijelu oskarovsku noć

Komentari