Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Srijednjak u KSET-u: Dave Grohl

02.03.2015. Ziher.hr

Foto: facebook.com/ KSET

Foto: facebook.com/ KSET

Uoči novog Record Store Daya KSET-ova glazbena slušaonica srijedom, poznatija kao Srijednjak, odlučila se posvetiti ovogodišnjem ambasadoru tog posebnog dana. Njegovo ime je Dave Grohl, a mnogima je poznat kao “najljubazniji čovjek u rocku”.

Njegovo glazbeno djelovanje kreće već krajem 80-ih godina prošloga stoljeća kada je kao klinac počeo svirati bubnjeve u punk bendu Scream, a nedugo nakon toga priključio se Nirvani. Iako se u Nirvani istaknuo kao odličan bubnjar, u novom projektu kojeg pokreće bez ičije pomoći snima demo te tome daje ime Foo Fighters. Danas za to ime benda kaže da je „najgluplje ime benda na svijetu“. Ubrzo je našao vrhunske glazbenike koji su se priključili bendu, a bend je već 20 godina aktivan i produktivan. Daveu Foo Fightersi očito nisu bili dovoljni pa je sudjelovao u velikom broju projekata te surađivao s velikim imenima u glazbi. Samo neka od tih velikih imena su: Tenacious D, Lemmy, Tony Iommi, Queens of the Stone Age, Nine Inch Nails, Paul McCartney, John Paul Jones, Cage The Elephant i mnogi drugi.

Dokazi da nije talentiran samo za glazbu već i kao redatelj su vidljivi u filmu Sound City te serijalu Sonic Highways koji je popratio izdavanje novog albuma Foo Fightersa. Sukladno tome, na nadolazećem Srijednjaku 4.3. očekuje vas slušaonica svih bendova i projekata u kojima je Dave Grohl sudjelovao, a iz zvučnika će se čuti: Scream, Brain Damage, Nirvana, Foo Fighters, Them Crooked Vultures, Queens of the Stone Age, Probot, Tenacious D, Nine Inch Nails…

Ulaz se otvara u 20 h, a zatvara u ponoć. Cijena ulaznice je 5 kn bez iksice, a s iksicom je ulaz besplatan. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a (zelenu), koja se može nabaviti na ulazu za 5 kn, ili besplatno tokom dana na šanku.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari