Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Srijednjak u Ksetu – Bristol Sound

02.12.2014. Ziher.hr

 

Foto: facebook.com/ Kset

Foto: facebook.com/ Kset

Srijeda je dan za Ksetov Srijednjak. Uvodimo vas u priču Bristola 90ih godina, kada je bio plodno tlo za rađanje mnogih glazbenih pravaca. Na raskrižju novih i starih generacija došlo je glazbenog booma te su se razvili neki potpuno novi stilovi glazbe. Dolazi do spajanja glazbe u smislu fuzije različitih pravaca/stilova/ljudi, iz čega iz bristolskog sivila izlazi nešto čudesno. A to je Bristol sound.

U korijenima se taj izraz korisitio za skupinu glazbenika u koje možemo ubrojati Massive Attack, Portishead, Shara Nelson, te Trickya. Riječ je naravno o začecima trip hopa kao glazbenog pravca. Poslije dolazi do kulminacije različith stilova glazbe, te se priča dobiva svoje nastavke.Na Ksetovom repertoaru će se naći razno – od najtvrđih trip hop numera starog kova, pa sve do bogate bristolske elektronske scene ( breakbeat/ drum and bass/ jungle/ dub) da cijela priča dobije taj ”šmek”.

Što znači da možete čuti – Massive Attack, Portishead, Shara, Nelson, Tricky, Way Out West, Smith & Mighty, Up, Bustle and Out, Roni Size, The Wild Bunch, Dj Krust i mnoge druge. Upad je naravno besplatan za studente s iksicom, a za one bez nje iznosi 5 kn.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Komentari