Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Srijednjak u Ksetu – Bristol Sound

02.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta

 

Foto: facebook.com/ Kset

Foto: facebook.com/ Kset

Srijeda je dan za Ksetov Srijednjak. Uvodimo vas u priču Bristola 90ih godina, kada je bio plodno tlo za rađanje mnogih glazbenih pravaca. Na raskrižju novih i starih generacija došlo je glazbenog booma te su se razvili neki potpuno novi stilovi glazbe. Dolazi do spajanja glazbe u smislu fuzije različitih pravaca/stilova/ljudi, iz čega iz bristolskog sivila izlazi nešto čudesno. A to je Bristol sound.

U korijenima se taj izraz korisitio za skupinu glazbenika u koje možemo ubrojati Massive Attack, Portishead, Shara Nelson, te Trickya. Riječ je naravno o začecima trip hopa kao glazbenog pravca. Poslije dolazi do kulminacije različith stilova glazbe, te se priča dobiva svoje nastavke.Na Ksetovom repertoaru će se naći razno – od najtvrđih trip hop numera starog kova, pa sve do bogate bristolske elektronske scene ( breakbeat/ drum and bass/ jungle/ dub) da cijela priča dobije taj ”šmek”.

Što znači da možete čuti – Massive Attack, Portishead, Shara, Nelson, Tricky, Way Out West, Smith & Mighty, Up, Bustle and Out, Roni Size, The Wild Bunch, Dj Krust i mnoge druge. Upad je naravno besplatan za studente s iksicom, a za one bez nje iznosi 5 kn.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari