Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Srijednjak u Ksetu – Youngins from the hood

24.11.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/Kset

Foto: facebook.com/Kset

Još jedan KSET-ov srijednjak je pred nama. Baš u vrijeme kolokvijskog i predispitnog ludila, pravo vrijeme da na jednu večer iziđemo iz gomila papira i knjiga i prije vikenda izvadimo ulaštene bling blingove. Ove srijede se spremaju tvrdi beatovi “youngina“. Da razjasnimo, “youngin” je termin koji koristi za oslovljavanje mlađe osobe, naročito popularan među crnačkom populacijom na području Washingtona i okolice. Sad kad to znamo, Lil Bibby je nedavno izbacio novi mikstejp, što su organizatori odlučili malo promovirati. „Word around town Lil Bibby got the streets locked, Niggas mean mugging so i got the heat cocked“ , dovoljno je za znati o čemu je ovdje riječ. Ovdje je riječ o novom Chief Keefu.

Youngins je new school hip hop program na koje ćete moći čuti još puno mladih crnaca repera koji žele osjetiti okus milijuna, voziti brze aute i pucati iz pištolja, a puštati ćemo i neke mlade bijelce repere koji repaju o tome kako su tužni i usamljeni. Na vama je da dođete podržati glas nove generacije. U svojoj opsežnoj listi uveseljavanja i swaganja navode sljedeće mlade kmice: Bobby Shmurda, Chance the Rapper, Travis Scott, Young Gangsta, Young Thug, Joey Bada$$, Tyler the Creator, Flatbush Zombies, Lil Reese, Lil Bibby, Lil Herb, Earl Sweatshirt, Chief Keef, Yung Lean, Yung Gud, Yung Gleesh, Domo Genesis, Spark Master Tape, Little Pain, Lil Durk, The Underachievers / High 5, Bore B.

Još jedna sretna pogodnost je da, nakon što se ulaz otvori u 20h, možete ući besplatno u klub s vašom iksicom. Za one koji ju nemaju, upad iznosi 5kn.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari