Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Stakleni ljudi Borisa Bućana

10.03.2013. Jurica Mlinarec
Foto: info.hazu.hr

Foto: info.hazu.hr

Radovi Borisa Bućana obišli su cijeli svijet. Svojom 40-godišnjom karijerom Bućan je zacementirao poziciju jednog od najznačajnijih hrvatskih suvremenih umjetnika. Grafičkim dizajnom počeo se baviti već kao student te je svojim nekonvencionalnim pristupom ubrzo postao upečatljiva pojava na umjetničkoj sceni. Plakati, kojima se u to vrijeme bavio, obilježeni su čistim, reduciranim, geometrijskim formama i minimalizmom. Kroz iduće desetljeće plakati poprimaju neke nove motive inspirirane antičkim civilizacijama, raznim motivima iz afričke i japanske kulture.

Tijekom devedesetih radi veliki zaokret u svom umjetničkom izrazu, napušta grafički dizajn te njegov medij postaju platno i boja. Tako se već dvadeset godina isključivo bavi slikarstvom, a Gliptoteka HAZU će ugostiti njegovu seriju fotografija nastalu tijekom 2012. i 2013. godine. Autorica izložbe Vera Horvat Pintarić izabrala je 130 fotografija koje će javnost moći vidjeti od srijede, 13. ožujka u 19 sati kada je zakazano otvorenje izložbe, a “Stakleni ljudi” moći će se posjetiti do 7. travnja.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Komentari