Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Vizart

Stakleni ljudi Borisa Bućana

10.03.2013. Jurica Mlinarec
Foto: info.hazu.hr

Foto: info.hazu.hr

Radovi Borisa Bućana obišli su cijeli svijet. Svojom 40-godišnjom karijerom Bućan je zacementirao poziciju jednog od najznačajnijih hrvatskih suvremenih umjetnika. Grafičkim dizajnom počeo se baviti već kao student te je svojim nekonvencionalnim pristupom ubrzo postao upečatljiva pojava na umjetničkoj sceni. Plakati, kojima se u to vrijeme bavio, obilježeni su čistim, reduciranim, geometrijskim formama i minimalizmom. Kroz iduće desetljeće plakati poprimaju neke nove motive inspirirane antičkim civilizacijama, raznim motivima iz afričke i japanske kulture.

Tijekom devedesetih radi veliki zaokret u svom umjetničkom izrazu, napušta grafički dizajn te njegov medij postaju platno i boja. Tako se već dvadeset godina isključivo bavi slikarstvom, a Gliptoteka HAZU će ugostiti njegovu seriju fotografija nastalu tijekom 2012. i 2013. godine. Autorica izložbe Vera Horvat Pintarić izabrala je 130 fotografija koje će javnost moći vidjeti od srijede, 13. ožujka u 19 sati kada je zakazano otvorenje izložbe, a “Stakleni ljudi” moći će se posjetiti do 7. travnja.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Komentari