Istaknuto
22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

21.03.2017.

1. travnja u Glazbeni lonac dolazi Lika Kolorado, i to u akustičnom izdanju. Ili barem tako tvrdi ekipa iz Lonca.

Vizart

Što nam donosi ovogodišnji Tjedan dizajna?

02.05.2016. Katarina ŠapinaFoto: Facebook.com/events

Najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu započet će sutra, 3. svibnja, u organizaciji Laube/Kuće za ljude i umjetnost te Haube. Kao i svake, i ove godine je cilj Tjedna dizajna popularizirati dizajn u široj javnosti, te pritom povezati dizajnere s gospodarstvenicima. Ovogodišnje izdanje donosi i Noć dizajna, koja će se održati 6. svibnja na desetak partner lokacija diljem Zagreba.

Foto: Facebook.com/events

Foto: Facebook.com/events

Glavni fokus Tjedna dizajna stavljen je na veliku izložbu namještaja domaćih dizajnera te izložbu nordijskog dizajna koja je ostvarena u suradnji Laube s partnerskim zemljama – Danskom, Norveškom i Švedskom. Dio prostora Laube zauzet će i godišnja izložba Zajednice za Industrijski dizajn (ZzID).

Program je ispunjen izložbama proizvoda i projekata, održavat će se konferencije, paneli te manja događanja u centru grada, ali imajte na umu da je svaki dan programa obojen drugom tematikom stoga se Tjednu dizajna može posvetiti i više dana.

Uputite li se u Haubu, prisustvovat ćete #TDZG EXPO – međunarodnoj izložbi originalnih, inovativnih i kvalitetnih projekata iz raznih područja dizajna iz Hrvatske, ali i svijeta. Na #TDZG MARKET ćete moći kupiti i pojedine dizajnerske proizvode. Uz ove dvije solucije, u Haubi ćete moći razgledati i izložbu radova škola i fakulteta vezanih uz dizajn, ali i vidjeti kako nastaje hrana 3D tehnologijom.

Foto: Facebook.com/events

Foto: Facebook.com/events

Kao dio popratnog programa, održat će se i dvije modne revije te Mali plac na tavanu, a svaki dan tijekom Tjedna dizajna održavat će se i glazbeni program. Tjedan dizajna trajat će do 8. svibnja, a cjelokupni program po danima možete pogledati ovdje.

Ako vas ove informacije nisu privukle Tjednu dizajna, možda će vas suradnja s udrugom Europa Donna potaknuti da ipak posjetite ovaj događaj. Riječ je o suradnji koja će pokušati rezultirati kupnjom aparata za intraoperativno zračenje, a u tome možete pomoći i vi donacijom na označenim lokacijama tijekom Tjedna dizajna.

Komentari