Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Što nam donosi ovogodišnji Tjedan dizajna?

02.05.2016. Katarina ŠapinaFoto: Facebook.com/events

Najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu započet će sutra, 3. svibnja, u organizaciji Laube/Kuće za ljude i umjetnost te Haube. Kao i svake, i ove godine je cilj Tjedna dizajna popularizirati dizajn u široj javnosti, te pritom povezati dizajnere s gospodarstvenicima. Ovogodišnje izdanje donosi i Noć dizajna, koja će se održati 6. svibnja na desetak partner lokacija diljem Zagreba.

Foto: Facebook.com/events

Foto: Facebook.com/events

Glavni fokus Tjedna dizajna stavljen je na veliku izložbu namještaja domaćih dizajnera te izložbu nordijskog dizajna koja je ostvarena u suradnji Laube s partnerskim zemljama – Danskom, Norveškom i Švedskom. Dio prostora Laube zauzet će i godišnja izložba Zajednice za Industrijski dizajn (ZzID).

Program je ispunjen izložbama proizvoda i projekata, održavat će se konferencije, paneli te manja događanja u centru grada, ali imajte na umu da je svaki dan programa obojen drugom tematikom stoga se Tjednu dizajna može posvetiti i više dana.

Uputite li se u Haubu, prisustvovat ćete #TDZG EXPO – međunarodnoj izložbi originalnih, inovativnih i kvalitetnih projekata iz raznih područja dizajna iz Hrvatske, ali i svijeta. Na #TDZG MARKET ćete moći kupiti i pojedine dizajnerske proizvode. Uz ove dvije solucije, u Haubi ćete moći razgledati i izložbu radova škola i fakulteta vezanih uz dizajn, ali i vidjeti kako nastaje hrana 3D tehnologijom.

Foto: Facebook.com/events

Foto: Facebook.com/events

Kao dio popratnog programa, održat će se i dvije modne revije te Mali plac na tavanu, a svaki dan tijekom Tjedna dizajna održavat će se i glazbeni program. Tjedan dizajna trajat će do 8. svibnja, a cjelokupni program po danima možete pogledati ovdje.

Ako vas ove informacije nisu privukle Tjednu dizajna, možda će vas suradnja s udrugom Europa Donna potaknuti da ipak posjetite ovaj događaj. Riječ je o suradnji koja će pokušati rezultirati kupnjom aparata za intraoperativno zračenje, a u tome možete pomoći i vi donacijom na označenim lokacijama tijekom Tjedna dizajna.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Komentari