Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Stotinjak Chaplina prošetalo Adipurom

18.04.2013. Lucija CuravićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: www.huffingtonpost.com

Foto: www.huffingtonpost.com

”Charlie Chaplin je naš heroj. Svake godine slavimo njegov rođendan ovom paradom.” , kratko je objasnio Ashok Aswani. Sa štapom u rukama, polucilindrom na glavi i karakterističnim brkovima, ovaj simpatični Indijac prošetao je Adipurom sa stotinjak sugrađana kako bi odao počast legendi nijemog filma.

”The Charlie Circle Club” ima dvjesto članova, a obilježavanje Chaplinovog rođendana 16. travnja je najvažniji događaj za klub i jedan od rijetkih zabavnih u pretežito industrijskom Adipuru. Tradicionalnom dvosatnom povorkom četrdeset godina indijski filmoljupci slave omiljeno lice ranog Hollywooda, a ove godine to su napravili glumeći njegov prepoznatljivi lik Tramp iz istoimenog filma. Sudionici su oponašajući krivonogog Trampa prošli svojim gradom uz pratnju limene glazbe i tradicionalnih plesačica odjevenih u šarene narodne nošnje. Cijela priča završila je kao i svake godine prikazivanjem nekog od Chaplinovih kultnih ostvarenja poput City Lights i Modern Times.

The Gold Rush je pak bio okidač za Aswanija, koji ga je pogledao 1966. i od tada obožava Chaplina i njegov rad. U vrijeme početne fascinacije izgubio je posao jer se nije javio šefovima, već je proveo dan gledajući filmove. Danas prakticira alternativnu medicinu u Indiji i svim pacijentima koji su depresivni podijeli DVD s nekim Chaplinovim filmom zbog svevremenskih poruka koje nose za običnog čovjeka.

Filmovi svim pacijentima bez iznimke pomažu.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari