Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Stotinjak Chaplina prošetalo Adipurom

18.04.2013. Lucija Curavić
Foto: www.huffingtonpost.com

Foto: www.huffingtonpost.com

”Charlie Chaplin je naš heroj. Svake godine slavimo njegov rođendan ovom paradom.” , kratko je objasnio Ashok Aswani. Sa štapom u rukama, polucilindrom na glavi i karakterističnim brkovima, ovaj simpatični Indijac prošetao je Adipurom sa stotinjak sugrađana kako bi odao počast legendi nijemog filma.

”The Charlie Circle Club” ima dvjesto članova, a obilježavanje Chaplinovog rođendana 16. travnja je najvažniji događaj za klub i jedan od rijetkih zabavnih u pretežito industrijskom Adipuru. Tradicionalnom dvosatnom povorkom četrdeset godina indijski filmoljupci slave omiljeno lice ranog Hollywooda, a ove godine to su napravili glumeći njegov prepoznatljivi lik Tramp iz istoimenog filma. Sudionici su oponašajući krivonogog Trampa prošli svojim gradom uz pratnju limene glazbe i tradicionalnih plesačica odjevenih u šarene narodne nošnje. Cijela priča završila je kao i svake godine prikazivanjem nekog od Chaplinovih kultnih ostvarenja poput City Lights i Modern Times.

The Gold Rush je pak bio okidač za Aswanija, koji ga je pogledao 1966. i od tada obožava Chaplina i njegov rad. U vrijeme početne fascinacije izgubio je posao jer se nije javio šefovima, već je proveo dan gledajući filmove. Danas prakticira alternativnu medicinu u Indiji i svim pacijentima koji su depresivni podijeli DVD s nekim Chaplinovim filmom zbog svevremenskih poruka koje nose za običnog čovjeka.

Filmovi svim pacijentima bez iznimke pomažu.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Komentari