Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Stotinjak Chaplina prošetalo Adipurom

18.04.2013. Lucija Curavić
Foto: www.huffingtonpost.com

Foto: www.huffingtonpost.com

”Charlie Chaplin je naš heroj. Svake godine slavimo njegov rođendan ovom paradom.” , kratko je objasnio Ashok Aswani. Sa štapom u rukama, polucilindrom na glavi i karakterističnim brkovima, ovaj simpatični Indijac prošetao je Adipurom sa stotinjak sugrađana kako bi odao počast legendi nijemog filma.

”The Charlie Circle Club” ima dvjesto članova, a obilježavanje Chaplinovog rođendana 16. travnja je najvažniji događaj za klub i jedan od rijetkih zabavnih u pretežito industrijskom Adipuru. Tradicionalnom dvosatnom povorkom četrdeset godina indijski filmoljupci slave omiljeno lice ranog Hollywooda, a ove godine to su napravili glumeći njegov prepoznatljivi lik Tramp iz istoimenog filma. Sudionici su oponašajući krivonogog Trampa prošli svojim gradom uz pratnju limene glazbe i tradicionalnih plesačica odjevenih u šarene narodne nošnje. Cijela priča završila je kao i svake godine prikazivanjem nekog od Chaplinovih kultnih ostvarenja poput City Lights i Modern Times.

The Gold Rush je pak bio okidač za Aswanija, koji ga je pogledao 1966. i od tada obožava Chaplina i njegov rad. U vrijeme početne fascinacije izgubio je posao jer se nije javio šefovima, već je proveo dan gledajući filmove. Danas prakticira alternativnu medicinu u Indiji i svim pacijentima koji su depresivni podijeli DVD s nekim Chaplinovim filmom zbog svevremenskih poruka koje nose za običnog čovjeka.

Filmovi svim pacijentima bez iznimke pomažu.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Komentari