Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Studenti komparativne književnosti premijerno izvode novu predstavu “Chaillot, Pariz”

27.04.2016. Ziher.hrFoto: Teatar K.

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnost Teatar K. 28. i 29. travnja premijerno izvodi svoju novu predstavu „Chaillot, Pariz“ u Kinu Forum u studentskom naselju Stjepan Radić. Predstava je temeljena na drami „Luđakinja iz Chaillota“ Jeana Giraudouxa, a zbiva se u Parizu 1940-ih godina. Zlikovci kuju urotu protiv budućnosti pariškog kvarta Chaillot, a time i cijeloga Pariza. Nitko im se ne suprotstavlja. Pa tko i bi? Oni imaju novac, a novac znači moć. Samo se luđaci suprotstavljaju moćnicima. Sva sreća pa Chaillot ima svoje luđake. Oni će probuditi uspavane mase i povesti ih u borbu protiv zla. U konačnici će svijet ponovno biti lijep, novac više neće upravljati svijetom, a ljubav će trijumfirati.

Teatar K. zamišljen je kao radionička platforma za sve studente koji se žele okušati u praktičnom kazališnom radu. Cilj je omogućiti slobodan prostor za razigravanje ideja i izvedbeno eksperimentiranje, stoga i potiču formalnu raznolikost u radu i inspiracijama te nastoje omogućiti svojim članovima da se okušaju u novim stvarima. Sekcija je osnovana akademske godine 2013./2014., kada su studentice komparativne književnosti Ana Fazekaš i Sendi Bakotić pokrenule projekt kazališne radionice pod mentorstvom profesora teatrologije s Odsjeka za komparativnu književnost. Projekt je rezultirao nagrađivanom predstavom „4.48: Sarah u fragmentima“, u režiji Ane Fazekaš, a sljedeće je akademske godine realizirana predstava „Balkon“, po tekstu Jeana Geneta, u režiji Antonia Filipovića.

Foto: Teatar K.

Foto: Teatar K.

Predstavu „Chaillot, Pariz“ režirala je Maja Lay. Asistentica redatelja i asistentica za pokret je Andrea Rašpolić, scenografiju i kostimografiju potpisuje Isidora Švaga, Ivan Luić autor je originalne glazbe, Roberta Stanić potpisuje dizajn plakata i promotivnih materijala, dok su se produkcijom pozabavili Antonio Filipović i Martina Mikulec. U predstavi igraju Ena Mutapčić, Mara Ugrin, Dora Matić, Karlo Krznarić, Kristijan Tepeš, Mislav Živković, Michał Gostyński, Lucija Šimić, Rea Bušić, Nina Vilušić i Karlo-Josip Andrić. Predstava oba dana igra u 20h, a ulaz je besplatan.

(Visited 285 times, 1 visits today)

Komentari