Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Izvedbene umjetnosti

Studenti komparativne književnosti premijerno izvode novu predstavu “Chaillot, Pariz”

27.04.2016. Ziher.hrFoto: Teatar K.

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnost Teatar K. 28. i 29. travnja premijerno izvodi svoju novu predstavu „Chaillot, Pariz“ u Kinu Forum u studentskom naselju Stjepan Radić. Predstava je temeljena na drami „Luđakinja iz Chaillota“ Jeana Giraudouxa, a zbiva se u Parizu 1940-ih godina. Zlikovci kuju urotu protiv budućnosti pariškog kvarta Chaillot, a time i cijeloga Pariza. Nitko im se ne suprotstavlja. Pa tko i bi? Oni imaju novac, a novac znači moć. Samo se luđaci suprotstavljaju moćnicima. Sva sreća pa Chaillot ima svoje luđake. Oni će probuditi uspavane mase i povesti ih u borbu protiv zla. U konačnici će svijet ponovno biti lijep, novac više neće upravljati svijetom, a ljubav će trijumfirati.

Teatar K. zamišljen je kao radionička platforma za sve studente koji se žele okušati u praktičnom kazališnom radu. Cilj je omogućiti slobodan prostor za razigravanje ideja i izvedbeno eksperimentiranje, stoga i potiču formalnu raznolikost u radu i inspiracijama te nastoje omogućiti svojim članovima da se okušaju u novim stvarima. Sekcija je osnovana akademske godine 2013./2014., kada su studentice komparativne književnosti Ana Fazekaš i Sendi Bakotić pokrenule projekt kazališne radionice pod mentorstvom profesora teatrologije s Odsjeka za komparativnu književnost. Projekt je rezultirao nagrađivanom predstavom „4.48: Sarah u fragmentima“, u režiji Ane Fazekaš, a sljedeće je akademske godine realizirana predstava „Balkon“, po tekstu Jeana Geneta, u režiji Antonia Filipovića.

Foto: Teatar K.

Foto: Teatar K.

Predstavu „Chaillot, Pariz“ režirala je Maja Lay. Asistentica redatelja i asistentica za pokret je Andrea Rašpolić, scenografiju i kostimografiju potpisuje Isidora Švaga, Ivan Luić autor je originalne glazbe, Roberta Stanić potpisuje dizajn plakata i promotivnih materijala, dok su se produkcijom pozabavili Antonio Filipović i Martina Mikulec. U predstavi igraju Ena Mutapčić, Mara Ugrin, Dora Matić, Karlo Krznarić, Kristijan Tepeš, Mislav Živković, Michał Gostyński, Lucija Šimić, Rea Bušić, Nina Vilušić i Karlo-Josip Andrić. Predstava oba dana igra u 20h, a ulaz je besplatan.

Komentari