Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Studentski četvrtak u Ribnjaku uz reggae/dub zvukove Zion Radija!

26.02.2014. Ziher.hr

1904024_263646463803014_1868222982_nOvog četvrtka, 27.2., Radio Student u Rock klubu Ribnjak predstavlja glazbu jamajkanskih korijena, ovog puta u obliku dub, reggae, azonto, dubwise, dancehall, jungle i srodnih inačica, pod pokroviteljstvom radijske emisije Zion Radio koja već godinama prati ovu scenu.

Kroz Zion će vas voditi iskusni producent i DJ Jah Billah i Peter Posh iz kolektiva Kingston Sound te domaćini mixLAV Rapaholik & Selekta Baki u verziji Zion Radio Sounda.

Za posebno iskustvo pridružuju im se Medarda Pack s live improvizacijama na saksofonu te Hot It Up plesna skupina koja uvijek začini partije na kojima se pojavi.

Jah Billah izrađuje digitalne dub mixeve i reggae riddime od 2007. godine. Specijalizira dubwise remixeve alkemijskim pristupom jungle, dubstep i dancehall ritmovima. Surađuje s ponajboljim europskim producentima kao što su Blend Mishkin, Max Rubadub te brojni drugi U 2014. godini najavljuje originalna izdanja s mladim jamajkanskim talentom Iyano Iyantijem.

Peter Posh prvi put “javno” nastupa 1996 pod imenom Shango. Od tada do danas nastupio je na svi relevantnim reggae/bass festivalima i klubovima na sceni. Bio je urednik Reggae Connection radio emisije (Radio 101) kao i urednik Top Liste za www.reggae.hr.
Od glazbe koju vrti , za ovaj četvrtak izdvaja reggae, rub-a-dub, dancehall, i dzonto  iz svih razdoblja jamajkanske glazbene povijesti i svijetske reggae glazbe. Član je kolektiva Kingston Sound.

Zion Radio Sound sestrinski je kolektiv Zion radija, emisije Radio Studenta koja se emitira ponedjeljkom od 17:30 sati, a prati aktualnosti na reggae/dub/bass sceni. Selekta Baki i MixLAV Rapaholik ovog četvrtka izlaze iz udobnih fotelja režije RS-a i dolaze u Ribnjak odvrtiti svoju selekciju žestokog bassa. Dečki će se prisjetiti nekih starih dub/reggae stvari, ali i upoznati vas sa trendovima na svjetskoj bass, posebno dancehall, sceni.

Medarda Pack je studentica likovne akademije, reprezentativka hrvatske hokejaške reprezentacije, trenerica, glazbenica i saxofonstica.Glazbeno je bila dijelom mnogih zanimljivih projekata, između ostalog nastupala je i na prvom Terraneo festivalu s bendom Delyricum svirajući sax. Na Studentskom četvrtku Radio Studenta pridružit će se s live improvizacijama uz DJ-e.

Upad je studentskih 10 kuna, a ostale informacije možete pronaći na Facebook eventu.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari