Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Knjige

Sue Townsend privodi kraju priču o Adrianu Moleu

22.03.2013. Melita Vrsaljko
Foto: facebook.com/pages/Sue-Townsend

Foto: facebook.com/pages/Sue-Townsend

Sue Townsend, poznata engleska spisateljica, svojim govorom na književnom festivalu u Oxfordu najavila je kako ne planira napisati više od dva, već započeta nastavka o popularnom Adrianu Moleu. Također, otkrila je da je objavljivanje sljedećeg nastavka odgođeno zbog moždanog udara kojeg je pretrpjela prošlog Božića.

Sue Townsend već dugi niz godina pati od zdravstvenih problema. Naime, osim što je oslijepila, nakon moždanog udara koristi se invalidskim kolicima. Davnih 80-ih joj je dijagnosticiran dijabetes, a 2009. godine podvrgnula se transplantaciji bubrega.

Poznata autorica slavu je stekla serijalom knjiga o Adrianu Moleu, popularnom antijunaku koji je osvojio srca čitatelja diljem svijeta. Prva knjiga, Tajni dnevnik Adriana Molea, izdana je 1982. godine, dok je posljednja u nizu,  Adrian Mole i nemoćne godine, objavljena 2009. godine. Osim poznate sage, autorica je objavila još nekoliko romana, među kojima su The Queen and I, Ghost Children i kod nas tek nedavno prevedeni roman Žena koja je legla u krevet na godinu dana.

Adrian Mole oživio je u tri televizijske i jednoj radio seriji, kao i na kazališnim daskama i u video igrici. U posljednjoj knjizi poznati lik, kojeg smo upoznali kao 13-godišnjeg dječaka, imat će 45 godina.

Komentari