Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Vizart

Superheroine potpuno odjenute, uvijek jake!

07.04.2013. Marta Lučić
Foto: ze-tarts.tumblr.com

Foto: ze-tarts.tumblr.com

One posjeduju moći, snažne su i žene su! Superheroine, samo nešto drukčije prikazane, više nalik suradnicima superherojima, što bi značilo odjenute kao oni. Jeste li se pitali zašto Superman može spasiti svijet u svom super-odjelu koje mu prekriva cijelo tijelo, a Wonder woman pri istoj nosi usko odijelo, nalik korzetu? Ako ste se možda to zapitali, niste jedini! To je učinio i ilustrator Micheal Lee Lunsford, tvorac strip serijala Supernormal Stepwich.

Micheal je odlučio redizajnirati najpoznatije heroine i smjestiti ih u, po njegovim riječima, normalna, udobna odjela. Pri tom se trudio da održi njihovu snagu i da ostanu cool, da njihova odjeća označi ne samo njihovu misiju, nego i osobnost. Naglašava da pri tom nije bio vođen idejom neravnopravnih razlika među muškarcima i ženama, iako se feministice sigurno neće buniti. Dakle, nije postao superheroj u redovima boraca za spolne neravnopravnosti, samo je očima znatiželjnog umjetnika izokrenuo situaciju. Koga je sve odjenuo? Mnoge superjunakinje – Super Woman, Elektru, Vampirellu, Zattanu, Powergirl, Supergirl… Izgleda zanimljivo, a i uspješno je dokazao da snaga slavnih ženskih snaga nije samo u poprsju, lijepim nogama i naglašenim bokovima. Ipak treba, za riješavanje misije, upotrijebiti malo zrnca soli!

Foto: ze-tarts.tumblr.com

Foto: ze-tarts.tumblr.com

 

(Visited 203 times, 1 visits today)

Komentari