Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Superheroine potpuno odjenute, uvijek jake!

07.04.2013. Marta Lučić
Foto: ze-tarts.tumblr.com

Foto: ze-tarts.tumblr.com

One posjeduju moći, snažne su i žene su! Superheroine, samo nešto drukčije prikazane, više nalik suradnicima superherojima, što bi značilo odjenute kao oni. Jeste li se pitali zašto Superman može spasiti svijet u svom super-odjelu koje mu prekriva cijelo tijelo, a Wonder woman pri istoj nosi usko odijelo, nalik korzetu? Ako ste se možda to zapitali, niste jedini! To je učinio i ilustrator Micheal Lee Lunsford, tvorac strip serijala Supernormal Stepwich.

Micheal je odlučio redizajnirati najpoznatije heroine i smjestiti ih u, po njegovim riječima, normalna, udobna odjela. Pri tom se trudio da održi njihovu snagu i da ostanu cool, da njihova odjeća označi ne samo njihovu misiju, nego i osobnost. Naglašava da pri tom nije bio vođen idejom neravnopravnih razlika među muškarcima i ženama, iako se feministice sigurno neće buniti. Dakle, nije postao superheroj u redovima boraca za spolne neravnopravnosti, samo je očima znatiželjnog umjetnika izokrenuo situaciju. Koga je sve odjenuo? Mnoge superjunakinje – Super Woman, Elektru, Vampirellu, Zattanu, Powergirl, Supergirl… Izgleda zanimljivo, a i uspješno je dokazao da snaga slavnih ženskih snaga nije samo u poprsju, lijepim nogama i naglašenim bokovima. Ipak treba, za riješavanje misije, upotrijebiti malo zrnca soli!

Foto: ze-tarts.tumblr.com

Foto: ze-tarts.tumblr.com

 

(Visited 212 times, 1 visits today)

Komentari