Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Superheroine potpuno odjenute, uvijek jake!

07.04.2013. Marta Lučić
Foto: ze-tarts.tumblr.com

Foto: ze-tarts.tumblr.com

One posjeduju moći, snažne su i žene su! Superheroine, samo nešto drukčije prikazane, više nalik suradnicima superherojima, što bi značilo odjenute kao oni. Jeste li se pitali zašto Superman može spasiti svijet u svom super-odjelu koje mu prekriva cijelo tijelo, a Wonder woman pri istoj nosi usko odijelo, nalik korzetu? Ako ste se možda to zapitali, niste jedini! To je učinio i ilustrator Micheal Lee Lunsford, tvorac strip serijala Supernormal Stepwich.

Micheal je odlučio redizajnirati najpoznatije heroine i smjestiti ih u, po njegovim riječima, normalna, udobna odjela. Pri tom se trudio da održi njihovu snagu i da ostanu cool, da njihova odjeća označi ne samo njihovu misiju, nego i osobnost. Naglašava da pri tom nije bio vođen idejom neravnopravnih razlika među muškarcima i ženama, iako se feministice sigurno neće buniti. Dakle, nije postao superheroj u redovima boraca za spolne neravnopravnosti, samo je očima znatiželjnog umjetnika izokrenuo situaciju. Koga je sve odjenuo? Mnoge superjunakinje – Super Woman, Elektru, Vampirellu, Zattanu, Powergirl, Supergirl… Izgleda zanimljivo, a i uspješno je dokazao da snaga slavnih ženskih snaga nije samo u poprsju, lijepim nogama i naglašenim bokovima. Ipak treba, za riješavanje misije, upotrijebiti malo zrnca soli!

Foto: ze-tarts.tumblr.com

Foto: ze-tarts.tumblr.com

 

(Visited 204 times, 1 visits today)

Komentari