Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Supetar Super Film Festival – Večerašnje otvorenje besplatno za sve

09.07.2013. Nela Baričević
Foto: Supetar Super Film Festival

Foto: Supetar Super Film Festival

Otvorenje petog Supetar Super Film Festivala, o kojemu smo ranije pisali, održat će se večeras u 21 sat na ljetnoj pozornici iza crkve, prikazivanjem filma Kaje Šišmanović „Kak` je doma?“.

Film „Kak` je doma?“ progovara o burnom razvodu roditelja Kaje Šišmanović, kao i o kompliciranim međugeneracijskim odnosima žena triju različitih generacija unutar iste obitelji. Zamijećen uspjeh na ZagrebDoxu i na Kampu angažiranog filma jamče da film ne treba propustiti.

Na projekciji u 21 sat moći ćete pogledati i film „Biba struja“ redatelja Dušana Čavića i Dušana Šaponje. Film prikazuje život „čovjeka – akumulatora“, odnosno osobe koja boluje od ektodermne displazije zbog koje može podnijeti izrazito visok napon i njegovu borbu s bolešću.

Nakon spomenutih projekcija, program se nastavlja u 23 sata projekcijom filma Matije Vukšića „Život“, kojega je za supetarsku Retrospektivu izabrao Đelo Hadžiselimović te filmom „Punk sindrom“. Spomenuti film djelo je finskih redatelja Jukke Karkkainena i J-P Passija čija se radnja sažima oko pratnje uistinu neobičnog punk benda čiji članovi boluju od autizma, disleksije i Downovog sindroma.

Festival je ,dakle, za sve zainteresirane pored besplatnog ulaza na festivalske projekcije i projekcije iznenađenja, pripremio raznovrsni filmski, glazbeni i edukativni program. Zabava nakon otvorenja nastavit će se u klubu Havana gdje će ulaz također biti besplatan. DJ Kid`Va iz Voi`Sa kolektiva okupljenima će ponuditi nesvakidašnju zabavu uz različite glazbene stilove – preko funka i bossa nove sve do housea.

Supetar Super Film Festival i ove će godine ugostiti brojne domaće i strane goste. Do sada su svoj dolazak su potvrdili: Dragan von Petrović, Jagoda Szelc Wolfram Huke, Adam Ol’ha (i protagonisti filma), Dejan Aćimović, Nebojša Slijepćević, Kaja Šišmanović Vanja Jambrović i Irena Škorić. Autori filmova svoja će djela predstaviti publici u tradicionalnim Q&A sesijama.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Komentari