Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Suradnja Amazona i Woody Allena: Nova (hit) serija na pomolu

14.01.2015. Petra Plivelić
Foto: pinterest.com/mbbdv i Foto: pinterest.com/andreiamayumi

Foto: pinterest.com/mbbdv i Foto: pinterest.com/andreiamayumi

Četverostruki Oscarovac, glumac, scenarist i redatelj prepoznatljivog filmskog izričaja poznat po filmovima Annie Hall, Manhattan, Midnight in Paris, Blue JasmineWoody Allen sprema novu poslasticu za sve obožavatelje. Potvrđeno je da radi na TV seriji za Amazon. Za sada je sve prekriveno velom tajne. Zapravo, zna se samo da na projektu u produkciji kompanije Amazon Studios radi legendarni Woody Allen i da će se serija prikazivati sljedeće godine na Amazonovom Prime Video serviceu.

Foto: pinterest.com/lili1406

Foto: pinterest.com/lili1406

Naime, sve uspješnija megakompanija Amazon, između svega ostalog, u ponudi ima i rastući Prime Video service, koji je svojevrstan streamnig servis, tj. web televizija poput konkurentskih Netflixa i Hulua. Naravno, mi smo u maloj Hrvatskoj zakinuti za usluge popularnih web televizija, stoga nam preostaje gledati je na nekim divljim-vjerojatno-piratskim-možda-ilegalnim stranicama koje nude web stream aktualnih serija i filmova ili čekati godinama i godinama i godinama da neka od nama dostupnih televizija otkupi prava na prikazivanje serije. Cijeli ovaj problem smo lijepo objasnili u nedavno objavljenom članku.

Serije na Amazonu nisu novost. Štoviše, serija Transparent koja je nastala u produkciji kompanije Amazon Studios i prikazivala se na Amazonu, prije nekoliko dana je pokupila dva Zlatna globusa, za najbolju glazbenu ili komičnu TV seriju, a glumac Jeffrey Tambor za najbolji peformans u istoj. Očito je da je ovaj uspjeh dao vjetar u leđa Amazon produkciji koja je prepoznala trend web streaminga.

Također, zanimljivo je da inače Amazon koristi sistem pilot epizode kojim zapravo gledatelji odlučuju o sudbini serije, no za projekt Woodyja Allena sve je to palo u vodu. Jer tko je vidio provjeravati uspješnost serije pilot epizodom kad na njoj radi legend-wait for it-dary Woody Allen! Već samo njegovo ime garantira uspješnost serije. Mnogi mediji nagađaju o čemu bi se moglo raditi u Untitled Woody Allen Projectu, no mi nećemo ulaziti u sam sadržaj jer je to pucanje u prazno. Ionako se ništa ne zna, a ne surađujemo s Vidovitim Milanom da nas usmjeri na pravi sadržaj.

Foto: pinterest.com/animalcrackrz

Foto: pinterest.com/animalcrackrz

„Woody Allen je vizionarski tvorac koji je stvorio neke od najvećih filmova ikad, i velika je čast raditi s njim na njegovoj prvoj televizijskoj seriji“, rekao je Roy Price, podpredsjednik kompanije Amazon Studios za razne svjetske medije. „Od Annie Hall do Blue Jasmine, Woody je kreativni predstavnik američke kinematografije i mi ne možemo biti uzbuđeniji što objavljujemo njegovu prvu televizijsku seriju ekskluzivno na Prime Instant Videou sljedeće godine“, dodao je Price.

Foto: pinterest.com/paolalmeida

Foto: pinterest.com/paolalmeida

Sam Woody Allen je za medije suradnju na ovom projektu komentirao vrlo samokritično rekavši: „Ne znam kako sam se našao u ovome. Nemam nikakvih ideja i nisam siguran gdje početi. Vjerujem da će Roy Price požaliti“. Nije potpuna istina da Allen na zna baš ništa o serijama. Surađivao je na ponekoj epizodi TV serija The Sid Caesar Show i General Electric Theatre. Uglavnom, prilično smo sigurni da za kako televizija funkcionira i jedva čekamo da vidimo što će osmisliti.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Komentari