Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

ŠUŠUR! Festival od riči 2015

07.08.2015. Tijana ŽivkoFoto: Šušur! Festival od riči/press

U nedjelju, 9. kolovoza, počinje četvrti zaredom Šušur! Festival od riči. Održava se u starom gradu Korčuli, a trajat će do ponedjeljka, 10. kolovoza. Tema ovogodišnjeg festivala bit će Ljubići&Krimići, a za svaki žanr rezervirana je po jedna književna tribina u ambijentu pitoresknog srednjovjekovnog starog grada Korčule. Posvetit će se stigmatiziranoj i nejasno definiranoj kategoriji “plažnog štiva” u vidu ljubića i krimića. Odakle potreba za takvim žanrovima, zašto se oni čitaju na plaži i o mnogim drugim pitanjima raspravljat će mnogi nagrađivani autori.

U nedjelju, 9. kolovoza s početkom u 21:30 gostovat će Ante Tomić, Želimir Periš, Rumena Bužarovska, Mirjana Novaković i Emir Imamović Pirke. Drugi dan festivala, u ponedjeljak, gostovat će Vladimir Arsenijević, Kate Mitchell, Stefan Bošković i Srećko Horvat. Istog dana, u popodnevnim satima, na gradskoj plaži Banje održat će se radionica Ko se voli taj se “boji” za djecu, mlade i sve koji se tako osjećaju gdje će sudionici moći, uz malo mašte i puno boje, postati junaci svojih omiljenih priča na jedan dan. Festival će se zatvoriti velikom i tradicionalno fantastičnom feštom na taraci Trepoce pod nazivom Samo ljubav u ponedjeljak 10. kolovoza kao nastavak ranije književne tribine.

Šušur! Festival od riči već se četvrtu godinu zaredom održava pod organizacijskom palicom pet žena koje je uz prijateljstvo vezivala i ljubav prema otoku i gradu Korčuli. Danka Dimitrijević, Jana Dolečki, Nataša Janković, Nevena Janković i Marina Giunio trude se uz zabavne elemente publici donijeti novitete sa regionalne književne scene te odgojiti nove generacije čitatelja, a Festival svake godine publici predstavi pisce zvijezde iz cijele regije i one koji će to tek postati, posebnu pažnju poklanjajući lokalnom izričaju i stvaralaštvu.

(Visited 197 times, 1 visits today)

Komentari