Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Knjige

ŠUŠUR! Festival od riči 2015

07.08.2015. Tijana ŽivkoFoto: Šušur! Festival od riči/press

U nedjelju, 9. kolovoza, počinje četvrti zaredom Šušur! Festival od riči. Održava se u starom gradu Korčuli, a trajat će do ponedjeljka, 10. kolovoza. Tema ovogodišnjeg festivala bit će Ljubići&Krimići, a za svaki žanr rezervirana je po jedna književna tribina u ambijentu pitoresknog srednjovjekovnog starog grada Korčule. Posvetit će se stigmatiziranoj i nejasno definiranoj kategoriji “plažnog štiva” u vidu ljubića i krimića. Odakle potreba za takvim žanrovima, zašto se oni čitaju na plaži i o mnogim drugim pitanjima raspravljat će mnogi nagrađivani autori.

U nedjelju, 9. kolovoza s početkom u 21:30 gostovat će Ante Tomić, Želimir Periš, Rumena Bužarovska, Mirjana Novaković i Emir Imamović Pirke. Drugi dan festivala, u ponedjeljak, gostovat će Vladimir Arsenijević, Kate Mitchell, Stefan Bošković i Srećko Horvat. Istog dana, u popodnevnim satima, na gradskoj plaži Banje održat će se radionica Ko se voli taj se “boji” za djecu, mlade i sve koji se tako osjećaju gdje će sudionici moći, uz malo mašte i puno boje, postati junaci svojih omiljenih priča na jedan dan. Festival će se zatvoriti velikom i tradicionalno fantastičnom feštom na taraci Trepoce pod nazivom Samo ljubav u ponedjeljak 10. kolovoza kao nastavak ranije književne tribine.

Šušur! Festival od riči već se četvrtu godinu zaredom održava pod organizacijskom palicom pet žena koje je uz prijateljstvo vezivala i ljubav prema otoku i gradu Korčuli. Danka Dimitrijević, Jana Dolečki, Nataša Janković, Nevena Janković i Marina Giunio trude se uz zabavne elemente publici donijeti novitete sa regionalne književne scene te odgojiti nove generacije čitatelja, a Festival svake godine publici predstavi pisce zvijezde iz cijele regije i one koji će to tek postati, posebnu pažnju poklanjajući lokalnom izričaju i stvaralaštvu.

Komentari