Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Film

Suvremeni njemački filmovi u kinu Tuškanac

14.01.2018. Ziher.hrFoto: Trailer screenshot
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Novi tjedan (15. siječnja) kino Tuškanac započinje programom Filmovi na putu, izborom najznačajnijih i najnagrađivanijih suvremenih njemačkih filmova i koprodukcija kojim su obuhvaćeni filmovi prikazani na Berlinaleu  te dobitnici prestižne Njemačke filmske nagrade. Program je realiziran u suradnji s Goethe Institut Kroatien.

Od utorka nastavlja se s projekcijama Filmskog kluba koji započinjemo filmovima koji su po izboru članova Filmskih programa dobili najviše glasova za ponovno prikazivanje, a prvi se na listi zatekao japanski “Žena na pijesku” Hiroshi Teshigahare.

Reprizni naslovi renomiranih redatelja

Distributerski ciklus Propustili ste – pogledajte u Tuškancu donosi četiri prošlogodišnje uspješnice. Drama “Sretan kraj” austrijskog velikana Michaela Hanekea, nominirana za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu, prati odnose u imućnoj francuskoj obitelji, a triler “Opčinjen” Sofije Coppole, remake kultnog pulp trilera Dona Siegela, na istom je festivalu nagrađen za najbolju režiju, dok je bračna drama “Bez ljubavi” ruskog majstora Andreja Zvjaginceva na canneskom festivalu ovjenčana nagradom žirija, kao i Zlatnim biciklom na posljednjem izdanju Zagreb Film Festivala.

U četvrtak je Dan za dokumentarni film koji donosi nevjerojatnu priču “Ljubavnici i despot” o popularnoj južnokorejskoj glumici i njezinom bivšem suprugu i redatelju koji su proveli osam godina u zatočeništvu u Sjevernoj Koreji, gdje su pod budnim okom diktatora i velikog filmofila Kim Jong-ila bili prisiljeni sudjelovati u projektu revitalizacije sjevernokorejske kinematografije.

Subotnje matineje Pametnog kina najmlađoj publici donose animiranu “Fantaziju 2000“, nastavak jednog od najosebujnijih Disneyevih cjelovečernjih animiranih filmova svih vremena.

Točan raspored projekcija možete pronaći na službenim stranicama kina.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Komentari