Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Sve je spremno za najbolje Gričevanje do sada!

14.05.2014. Ziher.hr
gričevanje press

Foto: Gričevanje press

Tjedan dana do početka trećeg izdanja Gričevanja, druženjem u Ožujsko  pubu otkriven je potpuni program ovog glazbenog festivala inspiriranog starozagrebačkim legendama o vješticama, te su predstavljeni partneri i pokrovitelji.

“Gričevanje smo osmislili kao zabavni događaj koji će popularizirati naše kupole, koje sami, u potpunosti proizvodimo u Hrvatskoj, na mjestu s najljepšim pogledom na grad, platou Gradec. Prošle su nas godine potjerali na Tuškanac, i svidjelo nam se i tamo. Zato vam ove godine predstavljamo Gričevanje i gore i dolje!”, rekao je na početku direktor Festivala Marko Matošić.

U 12 festivalskih dana, od 20. do 31. svibnja na platoima Gradec i Tuškanac , na open air pozornicama i pod kupolama izredat će se Jinxi, Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Jonathan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips.

“Na Gričevanju ćete slušati koncerte zvijezda kao što su Pipsi, Let3 i Jinxi, koji će baš kod nas proslaviti 20. rođendan, samo nekoliko metara od Saloona gdje su održali svoj prvi koncert, a čut ćete i izbor najboljih mladih i indie bendova”, objasnio je Matošić.  A da je Gričevanju stalo do glazbenog pomlatka, pokazuje i novi Demonique, natječaj za demo bendove. Najbolji bend, prema izboru programskog tima, svirat će na zatvaranju Gričevanja prije koncerta Pips, Chips & Videoclipsa. Natječaj počinje danas i traje do ponoći 19.5. Više detalja može se naći na Facebook stranici Gričevanja. Dok će na Tuškancu prašiti gitare, elektronski program Strujanje koji osnažuje Jägermeister, na dane otvaranja i zatvaranja Festivala na platou Gradec ugostit će DJ kolektive CFSN i Whateverest , a kasnije ih preseliti u klub Kino Grič.

gričevanje press

Foto: Gričevanje press

Osim glazbenog programa, na Gričevanju će se u nedjelju 25.5., na platou Gradec i duž Strossmayerovog šetališta održati Bazaar, najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu i platforma za umjetnike, dizajnere i druge kreativce. Na Bazaaru će se moći naći rijetki primjerci vintage odjeće, obuće i nakita, komadi retro namještaja, restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčezi te mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara i mini ventilatora. Osim toga, u suradnji s Malim placom na tavanu, ponuda će se proširiti na domaće tjestenine, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko (kravlje i magareće), domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao te gotovu ukusnu hranu domaćih kuhara.  Prijave za sudjelovanje primaju se do 20.5.

Glavni sponzor ovogodišnjeg Gričevanja je Ožujsko pivo koje je u suradnji sa ZET-om osiguralo besplatnu vožnju uspinjačom sve dane Gričevanja od 17 do 22 sata za sve posjetitilje festivala.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari