Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Sve je spremno za najbolje Gričevanje do sada!

14.05.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
gričevanje press

Foto: Gričevanje press

Tjedan dana do početka trećeg izdanja Gričevanja, druženjem u Ožujsko  pubu otkriven je potpuni program ovog glazbenog festivala inspiriranog starozagrebačkim legendama o vješticama, te su predstavljeni partneri i pokrovitelji.

“Gričevanje smo osmislili kao zabavni događaj koji će popularizirati naše kupole, koje sami, u potpunosti proizvodimo u Hrvatskoj, na mjestu s najljepšim pogledom na grad, platou Gradec. Prošle su nas godine potjerali na Tuškanac, i svidjelo nam se i tamo. Zato vam ove godine predstavljamo Gričevanje i gore i dolje!”, rekao je na početku direktor Festivala Marko Matošić.

U 12 festivalskih dana, od 20. do 31. svibnja na platoima Gradec i Tuškanac , na open air pozornicama i pod kupolama izredat će se Jinxi, Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Jonathan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips.

“Na Gričevanju ćete slušati koncerte zvijezda kao što su Pipsi, Let3 i Jinxi, koji će baš kod nas proslaviti 20. rođendan, samo nekoliko metara od Saloona gdje su održali svoj prvi koncert, a čut ćete i izbor najboljih mladih i indie bendova”, objasnio je Matošić.  A da je Gričevanju stalo do glazbenog pomlatka, pokazuje i novi Demonique, natječaj za demo bendove. Najbolji bend, prema izboru programskog tima, svirat će na zatvaranju Gričevanja prije koncerta Pips, Chips & Videoclipsa. Natječaj počinje danas i traje do ponoći 19.5. Više detalja može se naći na Facebook stranici Gričevanja. Dok će na Tuškancu prašiti gitare, elektronski program Strujanje koji osnažuje Jägermeister, na dane otvaranja i zatvaranja Festivala na platou Gradec ugostit će DJ kolektive CFSN i Whateverest , a kasnije ih preseliti u klub Kino Grič.

gričevanje press

Foto: Gričevanje press

Osim glazbenog programa, na Gričevanju će se u nedjelju 25.5., na platou Gradec i duž Strossmayerovog šetališta održati Bazaar, najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu i platforma za umjetnike, dizajnere i druge kreativce. Na Bazaaru će se moći naći rijetki primjerci vintage odjeće, obuće i nakita, komadi retro namještaja, restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčezi te mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara i mini ventilatora. Osim toga, u suradnji s Malim placom na tavanu, ponuda će se proširiti na domaće tjestenine, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko (kravlje i magareće), domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao te gotovu ukusnu hranu domaćih kuhara.  Prijave za sudjelovanje primaju se do 20.5.

Glavni sponzor ovogodišnjeg Gričevanja je Ožujsko pivo koje je u suradnji sa ZET-om osiguralo besplatnu vožnju uspinjačom sve dane Gričevanja od 17 do 22 sata za sve posjetitilje festivala.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Komentari