Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Izvedbene umjetnosti

Svečana izvedba predstave Tihi obrt u ZKM-u autora i redatelja Bobe Jelčića

30.04.2014. Ziher.hr
www.zekaem.hr

www.zekaem.hr

Svečana premijera autorskog projekta „Tihi obrt“ Bobe Jelčića, nastala  u suradnji Zagrebačkog kazališta mladih i Akademije dramske umjetnosti  u Zagrebu, održat će se u subotu, 3. svibnja, u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Proslavljeni redatelj i docent Odsjeka glume na zagrebačkoj ADU Bobo Jelčić, nakon što je s uspjehom u prošloj sezoni u ZKM-u režirao  predstavu „Galeb“, sa studentima je postavio predstavu „Tihi obrt“.

Predstava prati djevojku Saru kojoj je vrijeme da nađe posao, no tu odluku neprekidno odgađa. Sestra s kojom Sara živi već je izvan sebe zbog toga i stalno joj prigovara i traži od  nje da nešto učini. Kako sestrina plaća nije dovoljna za obje i jedva pokriva osnovne trškove,  Sara je prisiljena nešto učiniti. Dovedena pred zid, ona se duboko zamisli nad sobom i nad vlastitim životom te odluči poslušati sestru. Odlazi na razgovor u jedno poduzeće, tamo gdje sestra ima poznate ljude koji joj mogu pomoći u dobivanju bilo kakvog radnog mjesta. Odijevaju se u najbolju odjeću koju posjeduju, šminkaju se, hrabre se i dozivaju dobro rasploženje, smiju se, puše, spremne da idu do kraja. Ulaze u poduzeće i dolaze na razgovor.

U predstavi glume: Sara Stanić, Lukrecija Brešković, Hrvojka Begović, Adrian Pezdirc i Dado Ćosić. Nakon premijere u subotu, predstava igra i u nedjelju, 4. svibnja.

(Visited 223 times, 2 visits today)

Komentari