Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Svečana izvedba predstave Tihi obrt u ZKM-u autora i redatelja Bobe Jelčića

30.04.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
www.zekaem.hr

www.zekaem.hr

Svečana premijera autorskog projekta „Tihi obrt“ Bobe Jelčića, nastala  u suradnji Zagrebačkog kazališta mladih i Akademije dramske umjetnosti  u Zagrebu, održat će se u subotu, 3. svibnja, u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Proslavljeni redatelj i docent Odsjeka glume na zagrebačkoj ADU Bobo Jelčić, nakon što je s uspjehom u prošloj sezoni u ZKM-u režirao  predstavu „Galeb“, sa studentima je postavio predstavu „Tihi obrt“.

Predstava prati djevojku Saru kojoj je vrijeme da nađe posao, no tu odluku neprekidno odgađa. Sestra s kojom Sara živi već je izvan sebe zbog toga i stalno joj prigovara i traži od  nje da nešto učini. Kako sestrina plaća nije dovoljna za obje i jedva pokriva osnovne trškove,  Sara je prisiljena nešto učiniti. Dovedena pred zid, ona se duboko zamisli nad sobom i nad vlastitim životom te odluči poslušati sestru. Odlazi na razgovor u jedno poduzeće, tamo gdje sestra ima poznate ljude koji joj mogu pomoći u dobivanju bilo kakvog radnog mjesta. Odijevaju se u najbolju odjeću koju posjeduju, šminkaju se, hrabre se i dozivaju dobro rasploženje, smiju se, puše, spremne da idu do kraja. Ulaze u poduzeće i dolaze na razgovor.

U predstavi glume: Sara Stanić, Lukrecija Brešković, Hrvojka Begović, Adrian Pezdirc i Dado Ćosić. Nakon premijere u subotu, predstava igra i u nedjelju, 4. svibnja.

(Visited 231 times, 1 visits today)

Komentari