Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Svemir izdao drugi album 'Tako jako'

26.09.2014. Ziher.hr
Foto: press

Foto: press

Dvije godine nakon hvaljenog prvijenca, zagrebački bend Svemir završio je svoj drugi album. Album ‘Tako jako’ je izašao u srijedu, 24. rujna, kao digitalno izdanje dostupno na bandcampu, dok će se kao CD pojaviti tokom listopada. Dok su na stvaranju prvog albuma sudjelovali uglavnom frontwoman Zvonka Obajdin i tadašnji gitarist Robert Kanizsai, uz povremenu suradnju s dodatnim muzičarima na pojedinim pjesmama, ovaj je album u cjelosti rezultat bendovskog rada.

Sadašnja se postava benda okupila netom nakon završetka snimanja prvog albuma, točnije u rujnu 2012., a čine ju, osim Zvonke na akustičnoj te povremeno električnoj gitari i vokalu, još i Aleksandra Saša Dokmanović na električnoj solo gitari, Matko Boršić na bubnjevima i San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima.

Foto: press

Foto: press

U toj je postavi bend radio na pjesmama i svirao ih tijekom posljednje dvije godine, te ih konačno snimio u proljeće i ljeto 2014. Pjesme su snimane i miksane u studiju Radost!, kojeg vode Dino Kraljeta i Dimitrij Petrović (inače ritam sekcija benda Radost!). Mastering je napravljen u Carl Saff mastering studiju (USA).

Uz redovne članove benda, u stvaranju albuma pomogli su i neki gosti. Na pjesmama Ono što sam dala i Jednog dana tu je Ivana Žabkar, koju još možete čuti i na novom albumu Irene Žilić, čija je Ivana stalna suradnica. U pjesmi Jedro usnu harmoniku odsvirao je Tomislav Žalac – Žaki iz poznatih garažera Erotic Biljan & His Heretics.

Kao i na prvom albumu, svaku pjesmu prati jedna ilustracija koju je radila Ivana Kranželić. Njen je rad također i naslovnica albuma. Posebna zahvala benda ide Suzani Matić, čija je pjesma Ono što smo dali ljubavi koju možete pročitati u njenoj prvoj knjizi “Samosanacije”, neraskidivo povezana s pjesmom Ono što sam dala.

Najavni singl albuma Jednog dana predstavljen je na Youtube-u nekoliko dana prije izlaska albuma.

Prvi nastup Svemira nakon izlaska albuma biti će u nedjelju, 5. listopada, u zagrebačkom Muzeju za suvremenu umjetnost, u sklopu programa MIMO.

Komentari