Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Svemir izdao drugi album 'Tako jako'

26.09.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press

Foto: press

Dvije godine nakon hvaljenog prvijenca, zagrebački bend Svemir završio je svoj drugi album. Album ‘Tako jako’ je izašao u srijedu, 24. rujna, kao digitalno izdanje dostupno na bandcampu, dok će se kao CD pojaviti tokom listopada. Dok su na stvaranju prvog albuma sudjelovali uglavnom frontwoman Zvonka Obajdin i tadašnji gitarist Robert Kanizsai, uz povremenu suradnju s dodatnim muzičarima na pojedinim pjesmama, ovaj je album u cjelosti rezultat bendovskog rada.

Sadašnja se postava benda okupila netom nakon završetka snimanja prvog albuma, točnije u rujnu 2012., a čine ju, osim Zvonke na akustičnoj te povremeno električnoj gitari i vokalu, još i Aleksandra Saša Dokmanović na električnoj solo gitari, Matko Boršić na bubnjevima i San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima.

Foto: press

Foto: press

U toj je postavi bend radio na pjesmama i svirao ih tijekom posljednje dvije godine, te ih konačno snimio u proljeće i ljeto 2014. Pjesme su snimane i miksane u studiju Radost!, kojeg vode Dino Kraljeta i Dimitrij Petrović (inače ritam sekcija benda Radost!). Mastering je napravljen u Carl Saff mastering studiju (USA).

Uz redovne članove benda, u stvaranju albuma pomogli su i neki gosti. Na pjesmama Ono što sam dala i Jednog dana tu je Ivana Žabkar, koju još možete čuti i na novom albumu Irene Žilić, čija je Ivana stalna suradnica. U pjesmi Jedro usnu harmoniku odsvirao je Tomislav Žalac – Žaki iz poznatih garažera Erotic Biljan & His Heretics.

Kao i na prvom albumu, svaku pjesmu prati jedna ilustracija koju je radila Ivana Kranželić. Njen je rad također i naslovnica albuma. Posebna zahvala benda ide Suzani Matić, čija je pjesma Ono što smo dali ljubavi koju možete pročitati u njenoj prvoj knjizi “Samosanacije”, neraskidivo povezana s pjesmom Ono što sam dala.

Najavni singl albuma Jednog dana predstavljen je na Youtube-u nekoliko dana prije izlaska albuma.

Prvi nastup Svemira nakon izlaska albuma biti će u nedjelju, 5. listopada, u zagrebačkom Muzeju za suvremenu umjetnost, u sklopu programa MIMO.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari