Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Glazba

Koncertni program Sviraj Stare u Vintage Industrial Bar dovodi Neki To Vole Vruće

13.03.2017. Ziher.hrFoto: Press

Sitno se broji do koncertnog događanja za nostalgičare. Ljubitelji benda Neki To Vole Vruće dolaze na svoje, iako se taj san činio gotovo neostvarivim. Sviraj Stare na pozornicu Vintage Industrial Bara u petak, 17. ožujka dovodi jedan od najvećih hrvatskih bendova ’80-ih godina – Neki To Vole Vruće.

Nakon djelovanja u raznim bendovima, prijatelji iz djetinjstva Šomi i Đimi ponovno se susreću sredinom osamdesetih i osnivaju Neki To Vole Vruće. U deset godina karijere kao duo objavljuju šest studijskih albuma koje prodaju u velikim nakladama, a u tom razdoblju postavili su i standarde produkcije ispod kojih se nijedan bend koji imalo drži do sebe više nije spuštao. Gotovo deset godina od posljednjeg nastupa kao Neki To Vole Vruće, Šomi i Đimi dolaze na Sviraj Stare odsvirati svoje najveće hitove s prva tri albuma i zadovoljiti nostalgičare koji su “Teška vremena” pjevali s osmijehom na licu.

 

U Vintageu ćemo uživati uz evergreene s albuma “Neki to vole vruće” (1985.), “Jeans generacija” (1986.) i “Kakva noć” (1988.) Povedite svoju bolju ili lošiju polovicu i prisjetite se zašto toliko volimo osamdesete i devedesete uz hitove Reci da, Medu moj i šećeru, California, Jeans generacija, Što će taj čovjek tu, Kakva noć, Djevojko, Ne znam za sebe i ostale pjesme iz prve polovice djelovanja benda.

Nakon Sviraj stare uz NTVV do ranih jutarnjih sati tulum se nastavlja uz DJ Knežu. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 55 kuna, dok će na dan koncerta upad iznositi 85 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar/Kavez (Savska 160) te putem sustava Entrio.

Komentari