Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Vizart

Svjetleće knjige južnokorejske umjetnice

07.03.2013. Marta Reljanović
Foto: brycewolkowitz.com

Foto: brycewolkowitz.com

Južnokorejska umjetnica Airan Kang na vrlo osebujan način pristupa svojoj  umjetnosti. Njezin projekt digitalno osvjetljenih knjiga koji traje već nekoliko godina počeo je putovanjem oko svijeta u potrazi za raznim knjižarama i poznatim knjižnicama s ciljem da stvori digitalne simulacije poznatih (i ponekih nepoznatih) knjiga. Njezin pothvat rezultirao je prvom izložbom u galeriji Bryce Wolkowitz u New Yorku 2010. godine.

Foto: brycewolkowitz.com

Foto: brycewolkowitz.com

Foto: brycewolkowitz.com

Foto: brycewolkowitz.com

Ove godine Kang je predstavila nastavak svog rada s preko sto novih svjetlećih knjiga i LED crteža te time nadodala novo poglavlje u svojem projektu.
Kako to izgleda uživo pogledajte u sljedećem videu:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Komentari