Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Vizart

Svjetleće knjige južnokorejske umjetnice

07.03.2013. Marta Reljanović
Foto: brycewolkowitz.com

Foto: brycewolkowitz.com

Južnokorejska umjetnica Airan Kang na vrlo osebujan način pristupa svojoj  umjetnosti. Njezin projekt digitalno osvjetljenih knjiga koji traje već nekoliko godina počeo je putovanjem oko svijeta u potrazi za raznim knjižarama i poznatim knjižnicama s ciljem da stvori digitalne simulacije poznatih (i ponekih nepoznatih) knjiga. Njezin pothvat rezultirao je prvom izložbom u galeriji Bryce Wolkowitz u New Yorku 2010. godine.

Foto: brycewolkowitz.com

Foto: brycewolkowitz.com

Foto: brycewolkowitz.com

Foto: brycewolkowitz.com

Ove godine Kang je predstavila nastavak svog rada s preko sto novih svjetlećih knjiga i LED crteža te time nadodala novo poglavlje u svojem projektu.
Kako to izgleda uživo pogledajte u sljedećem videu:

Komentari