Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

Svjetski festival bodypaintinga: Eksplozija mašte i talenta

10.07.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ World Bodypainting Festival

Foto: facebook.com/ World Bodypainting Festival

Još od 1998. godine entuzijasti i zaljubljenici u bodypainting, umjetnici i modeli, hrle u austrijski gradić Pörtschach na obali jezera Wörthersee na najveće svjetsko izlaganje i natjecanje u bodypaintingu. World bodypainting festival održan je ove godine od 1. do 7. srpnja i u tih nekoliko dana privukao je 29 000 posjetitelja i umjetnika iz više od 40 zemalja. Kreativci su se natjecali u kategorijama za najbolji UV efekt boje, make-up sa specijalnim efektom, face-painting, rad sa spužvicom ili kistom te s raspršivačem boje. Održano je i više od 50 različitih radionica, demonstracija i predavanja poput onog o make-upu sa specijalnim efektima. Natjecanja su se održavala tijekom dana, ali i noći kako bi se mogli ocijeniti radovi umjetnika koji su koristili UV boje. Ovaj jedinstveni, atraktivan festival spoj je umjetnosti, glazbe i mode koji budi maštu i vodi nas u neki drugačiji, šareniji svijet.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Komentari