Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Izvedbene umjetnosti

Tena Štivičić nominirana za Susan Smith Blackburn Prize

06.02.2015. Tim HrvaćaninVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: www.nationaltheatre.org.uk

Foto: www.nationaltheatre.org.uk / 3 winters

Hrvatska dramatičarka Tena Štivičić s tekstom 3 zime nominirana je za prestižnu nagradu Susan Smith Blackburn Prize, što je doista svjetski uspjeh vrijedan pažnje. Riječ je o nagradi koja se od 1978. godine dodjeljuje dramatičarkama za nove drame za englesko govorno područje. Kazališta nominiraju drame, a poseban odbor izabire 10 do 15 finalistica, među kojima se ove godine našla Štivičić.

Ovogodišnji žiri čine američka glumica Carmen Herlihy, redateljski tandem Liesl Tommy i Chay Yew koji vodi Victory Gardens Theater u Chicagu, britanska glumica Rebecca Hall, dramatičarka Rona Munro i kućni redatelj National Theatrea, Bijan Sheibani, u kojem je i tekst Tene Štivičić postavljen, a igrao je do 3. veljače.

Popis ovogodišnjih nominiranih autorica:

Lisa D’Amour (U.S.) – Airline Highway
Alice Birch (U.K.) – Revolt. She said. Revolt again.
Alecky Blythe (U.K.) – Little Revolution
Clare Barron (U.S.) – You Got Older
Clara Brennan (U.K.) – Spine
Katherine Chandler (U.K.) – Parallel Lines
Frances Ya-Chu Cowhig (U.S.) – The World of Extreme Happiness
Lindsey Ferrentino (U.S.) – Ugly Lies the Bone
Zodwa Nyoni (U.K.) – Boi Boi Is Dead
Heidi Schreck (U.S.) – Grand Concourse
Ruby Rae Spiegel (U.S.) – Dry Land
Tena Štivičić (U.K. and Croatia)- 3 Winters

Prošle godine nagradu je osvojila Lucy Kirkwood za tekst Chimerica. Pobjednik dobiva ček u iznosu od 25.000 dolara i potpisani grafiku Willema de Kooniga, dok sve finalistice dobivaju po 5.000 dolara. Pobjednica će biti objavljena 3. ožujka na svečanosti u New Yorku.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari