Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Izvedbene umjetnosti

Tena Štivičić nominirana za Susan Smith Blackburn Prize

06.02.2015. Tim Hrvaćanin
Foto: www.nationaltheatre.org.uk

Foto: www.nationaltheatre.org.uk / 3 winters

Hrvatska dramatičarka Tena Štivičić s tekstom 3 zime nominirana je za prestižnu nagradu Susan Smith Blackburn Prize, što je doista svjetski uspjeh vrijedan pažnje. Riječ je o nagradi koja se od 1978. godine dodjeljuje dramatičarkama za nove drame za englesko govorno područje. Kazališta nominiraju drame, a poseban odbor izabire 10 do 15 finalistica, među kojima se ove godine našla Štivičić.

Ovogodišnji žiri čine američka glumica Carmen Herlihy, redateljski tandem Liesl Tommy i Chay Yew koji vodi Victory Gardens Theater u Chicagu, britanska glumica Rebecca Hall, dramatičarka Rona Munro i kućni redatelj National Theatrea, Bijan Sheibani, u kojem je i tekst Tene Štivičić postavljen, a igrao je do 3. veljače.

Popis ovogodišnjih nominiranih autorica:

Lisa D’Amour (U.S.) – Airline Highway
Alice Birch (U.K.) – Revolt. She said. Revolt again.
Alecky Blythe (U.K.) – Little Revolution
Clare Barron (U.S.) – You Got Older
Clara Brennan (U.K.) – Spine
Katherine Chandler (U.K.) – Parallel Lines
Frances Ya-Chu Cowhig (U.S.) – The World of Extreme Happiness
Lindsey Ferrentino (U.S.) – Ugly Lies the Bone
Zodwa Nyoni (U.K.) – Boi Boi Is Dead
Heidi Schreck (U.S.) – Grand Concourse
Ruby Rae Spiegel (U.S.) – Dry Land
Tena Štivičić (U.K. and Croatia)- 3 Winters

Prošle godine nagradu je osvojila Lucy Kirkwood za tekst Chimerica. Pobjednik dobiva ček u iznosu od 25.000 dolara i potpisani grafiku Willema de Kooniga, dok sve finalistice dobivaju po 5.000 dolara. Pobjednica će biti objavljena 3. ožujka na svečanosti u New Yorku.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari