Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

The Bambi Molesters i gosti slave 20 godina karijere u Tvornici kulture

24.11.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/thebambimolesters

Foto: facebook.com/thebambimolesters

Kultni bend The Bambi Molesters slave velikih 20 godina djelovanja mini festivalom Sonic Bullets koji će se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 5. prosinca. Uz slavljenike koji će predstaviti presjek karijere nastupit će i finski The Flaming Sideburns, Chris Eckman/The Strange, My Buddy Moose i B and the Bops.

The Bambi Molesters jedan su od najboljih i najinovativnijih surf rock bendova koji je kumovao tome da ovaj žanr opstaje i stalno se razvija. Bend je 1994. godine, pod utjecajem  garage i surf rocka 60-ih, osnovao četverac u sastavu Dinko Tomljanović, Dalibor Pavičić, Lada Furlan Zaborac i Hrvoje Zaborac.

Uz iskrenu želju da oni, baš kao i njihova publika, uživaju u glazbi koju stvaraju, Bambi Molesters djeluju u nepromijenjenom sastavu cijelu dosadašnju karijeru. Kruna djelovanja na sceni koje traje već 2 desetljeća organiziranje je jednodnevnog Sonic Bullets festivala na kojem će se The Bambi Molestersima priključuju dugogodišnji prijatelji.

U goste su pozvali The Flaming Sideburns, kultne, moćne, glasne i razbarušene finske garage punk/rock ‘n roller glazbenike kojima je uzor ostavština The Sonicsa, Linka Wrayja i New York Dollsa te na koje briju The Hives i The Hellacopters.

Nastupit će i vrhunski glazbeni umjetnik, producent i lider The Walkaboutsa, Chris Eckman, s  kojim su 2002. kao The Strange objavili album “Nights of Forgotten Films”. Gostuju i riječki kauboji i miljenici domaće i regionalne underground scene My Buddy Moose koji svojim sviranjem široke lepeze stilova od garagea, americane, countryja, power popa stvaraju jedinstveni glazbeni stil. Tome svjedoči najnoviji uradak iz njihove radionice – My People. Festivalski line up zatvara najpoznatiji zagrebački rockabilly bend B and the Bops.

Ulaznice su u pretprodaji do 4. prosinca po 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kuna. Pročitajte izvještaj s nastupa The Bambi Molesters ovog ljeta na krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari