Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Vizart

The best of Picasso uskoro u Zagrebu!

08.01.2013. Selma Pezerović
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Legendarni Picasso, kubist, umjetnik čije se ime sastoji od 23 riječi i veliki ljubitelj žena, stiže u Zagreb! Otvorenje najveće izložbe Picassovih slika i skulptura u ovom dijelu Europe zakazano je za 14. veljače u Klovićevim dvorima u Zagrebu.

Izlošci dolaze iz Muzeja Picasso, stvorenog iz umjetnikove ostavštine i nakon ove izložbe u Zagrebu više nikada neće napustiti pariški muzej. Prognozirana je velika posjećenost izložbi Picassovog stvaralaštva, a kako i ne bi? Jedan od najvećih i najistaknutijih umjetnika 20. stoljeća svojim će djelima obilježiti prvu kulturno-umjetničku polovicu 2013. godine u Zagrebu. Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu, za koje je odabran glavni grad Hrvatske, vide sve faze Picassovog opusa.  Fotografije, slike i skulpture bit će poredane kronološki.  “Čovjek s kapom”, “Dvije žene koje trče plažom”, “Portret Dore Maar” samo su neka od djela koja će hrvatski građani imati priliku vidjeti za nešto više od mjesec dana.

Dio izložbe bit će posvećen i njegovoj kako ju je sam Picasso nazvao “privatnoj muzi” – Dori Maar, umjetnici hrvatskih korijena s kojom nije dijelio političko opredjeljenje, ali koja je odigrala veliku ulogu u njegovom privatnom i umjetničkom životu. Možemo reći da je Picasso na ovaj način vezan za Hrvatsku, jednu od destinacija u kojoj će se ujediniti sva Picassova remek-djela, koja u sklopu pariškog muzeja putuju svijetom 3 godine.  Izložba će biti  otvorena do 2. lipnja 2013. godine.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari